Motive pentru care să-ți faci analize de sânge regulat

0

Vizitele la medic sunt cea mai bună modalitate de a evita agravarea unor probleme și de a-ți proteja sănătatea pe termen lung. În același timp, analizele și investigațiile recomandate de acesta îl ajută să-ți monitorizeze starea în cele mai mici detalii. De asemenea, în funcție de vârstă, pachetele de analize recomandate sunt diferite, iar frecvența acestora se modifică dacă ai deja afecțiuni care trebuie ținute sub control. Iată câteva motive pentru care este important să-ți faci analize de sânge cât mai des și de ce te protejează acestea:

Prevenția este mai importantă decât tratamentul

În cazul tuturor bolilor, depistarea acestora cât mai repede oferă o șansă mai mare de recuperare și aplicarea unui tratament eficient. Deoarece afecțiunile serioase răspund mai bine în prima fază, dacă sunt descoperite la timp, este esențial să-ți ții regulat sub supraveghere starea de sănătate. Efectuează analize medicale in Sibiu pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în organismul tău, chiar dacă nu suferi de simptome specifice sau probleme în viața de zi cu zi. Analizele regulate te vor ajuta și la îmbunătățirea activității cognitive, libido, stare generală și energie, cu ajutorul recomandărilor făcute de medic, odată ce primești rezultatele și interpretarea.

Cunoașterea hemoleucogramei

Hemoleucograma este analiza completă a sângelui, recomandată anual, care indică valorile sistemului hematologic. Acestea pot indica prezența unei boli sau a unui dezechilibru care poate anunța instalarea unei afecțiuni în organism. Ce se măsoară la hemoleucogramă: eritrocitele, hemoglobina, hematocritul, indicii eritrocitari, trombocite, leucocite. Valorile prea mici sau prea mari ale acestor elemente pot indica afecțiuni genetice, o deficiență de vitamine sau insuficiențe ale organelor. Cu ajutorul acestor indici se poate identifica și prezența celulelor canceroase în organism, iar cu ajutorul indicilor de fibrinogen, a bolilor inflamatorii cronice sau riscul de boli cardiovasculare. O cunoaștere în detaliu a valorilor sistemului hematologic îl ajută pe medicul tău să facă interpretările potrivite și să-ți recomande investigațiile necesare ulterior.

Monitorizarea progresului

Starea ta de sănătate este în continuă schimbare odată cu înaintarea în vârstă. Acesta este un motiv suficient de puternic pentru a-ți dori să fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în organismul tău, în special dacă suferi deja de o afecțiune sau ai predispoziție la aceasta. Pe fond genetic sau doar din cauza trecerii timpului, mai multe boli se pot instala fără să prezinte simptomatologie, ci odată ce ajung într-un stadiu avansat. Acest lucru se poate întâmpla în cazul diabetului, al bolilor cardiovasculare și al anumitor tipuri de cancer. De asemenea, odată cu vârsta, medicul de familie va recomanda diferite investigații de care erai scutit în tinerețe, dar care previn afecțiuni mai des întâlnite la persoanele în etate. Ține cont de ceea ce discuți cu acesta și păstrează o relație cât mai apropiată cu cabinetul medicului de familie, pe măsură ce trec anii.

 

Analizele de sânge și investigațiile îți pot salva viața, așa că nu ignora acest aspect al vieții tale și asumă-ți responsabilitatea pentru sănătatea ta în fiecare moment.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.