Mituri despre aparatele dentare

0

Sursa: Financiarul.ro.

Aparatele dentare au devenit din ce în ce mai populare atât în rândul tinerilor, cât și al adulților. Fie că este vorba de obținerea unui zâmbet perfect din punct de vedere estetic, fie că se dorește corectarea unor probleme de masticație și vorbire, aparatele dentare sunt o soluție optimă.

Cu toate acestea, dacă te-a tentat vreodată să apelezi la un aparat dentar, probabil că ți-au fost adresate măcar o dată  întrebări precum “Oh, dar nu crezi că va fii prea dureros? ” sau “Nu crezi că acest tratament va dura o veșnicie?”. Dacă ai fost la o consultație la un ortodont, probabil știi că răspunsurile la aceste întrebări sunt “Nu chiar” și “Nu”.
Dar haideți să demontăm câteva dintre miturile care dăinuie acest subiect controversat:

• Mit: A monta și a purta un aparat dentar este foarte dureros 

Adevăr: Procedura de montare se realizează în mod treptat, iar medical ortodont va avea grijă ca poziționarea aparatului să fie una corectă, fără să forțeze dinții. Procedura îți poate crea un disconfort, deoarece durează aproximativ o oră pentru fiecare arcadă. Într-adevăr, prima săptămână de purtare a aparatului poate fi o perioadă mai dificilă deoarece se manifestă printr-o durere mai mult sau mai puțin suportabilă (depinde de la caz la caz). Se recomandă consumul de alimente moi, lichide și evitarea alimentelor dulci, reci și calde.

• Mit: Aparatul dentar funcționează doar la copii și adolescenți

Adevăr: Vârsta nu este un impediment în obținerea unui zâmbet sănătos și frumos. Într-adevăr, tratamentul poate dura mai mult la adulți decât la copii, dar rezultatele sunt la fel de pline de succes. Nu este niciodată prea târziu să îți pui aparat dentar!

• Mit: După ce îți scoți aparatul, dinții se vor strâmba din nou

Adevăr: Nu și dacă porți o gutieră sau retainer colat pentru o perioadă specifică indicată de către…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.