La ce să nu te zgârcești atunci când îți renovezi apartamentul

0

Renovarea casei este un proces care necesită, pe lângă timp și bani, mai ales nervi de oțel. Adesea, bugetul alocat pentru recondiționarea unei locuințe este depășit, deoarece apar mereu vicii ascunse, iar atunci când este vorba despre un apartament vechi, situația este cu atât mai complicată.

Persoanele care au trecut printr-o renovare a unei locuințe cunosc provocările ce apar odată cu demararea lucrărilor. Deseori, oricât de bine gândit ar fi planul, tot apar situații neprevăzute ce necesită timp și bani în plus. Acest lucru se întâlnește în special la apartamentele sau casele mai vechi, acestea ascunzând adesea defecte de fabricație. Însă acestea au și o serie de avantaje pe care greu le poți găsi la locuințele noi: o poziție centrală în oraș, camere înalte și luminoase și, în unele cazuri, finisaje deosebite.

Printre cele mai întâlnite probleme la apartamentele din blocurile vechi sunt pereții strâmbi și instalațiile ineficiente pentru consumul din zilele noastre. Din acest motiv, atunci când te gândești să începi renovarea totală sau parțială a unui astfel de apartament, este bine sa aloci un buget separat pentru situații neprevăzute și, de asemenea, să iei în considerare că este posibil să petreci mai mult timp departe de casă.

Iată care sunt câteva aspecte importante de care să ții cont și pentru care să aloci un buget generos, atunci când te apuci de renovarea unui apartament vechi:

  • Instalația sanitară

Cel mai adesea, instalațiile sanitare sunt ascunse în pereți și provoacă probleme greu de identificat. Indiferent că au fost prost montate sau de slabă calitate, dacă acestea nu au mai fost înlocuite cu altele noi, din materiale durabile, pot provoca mucegai și infiltrații în pereți. Pentru siguranță, poți apela la un instalator, care să facă o evaluare corectă și completă. După ce ai un răspuns, poți discuta despre costurile de înlocuire și montare a instalatiilor sanitare in baie

Dacă bugetul îți permite, specialiștii recomandă montarea unor tevi de cupru pentru instalația sanitară și pentru cea de gaz. Cuprul este preferat de specialiștii în domeniu, deoarece este un material rezistent, dar și flexibil și acoperă o gamă largă de nevoi, din punctul de vedere al siguranței și al temperaturilor. 

  • Instalația electrică 

Materialele și nevoile de acum câteva zeci de ani erau total diferite față de cele din zilele noastre. Dacă în anii ‘80, într-un apartament erau doar câțiva consumatori electrici, acum numărul acestora este semnificativ mai mare, iar materialele folosite în acea perioadă erau perfecte pentru a acoperi nevoia unui consum mult mai redus.

Dacă deții un apartament într-un bloc vechi, cu siguranță vei dori să schimbi în totalitate instalația electrică, pentru ca aceasta să corespundă nevoilor actuale. Cei care aleg să îngroape traseele electrice sunt sfătuiți de specialiști să utilizeze cabluri de cupru, acestea fiind mult mai durabile și mai sigure, în special în zonele în care există variații de temperatură. De asemenea, tabloul electric utilizat în prezent protejează circuitele finale și persoanele care îl folosesc. 

  • Îndreptarea pereților

Chiar dacă nu ești o persoană obsedată de perfecționism, dacă ai cel puțin un perete care nu este drept, trebuie să apelezi la un specialist. Rectificarea și, dacă alegi, și placarea acestora implică bani și timp, însă sunt necesare, deoarece doar așa vei putea avea o mobilă suspendată ce va îmbrăca armonios peretele. Chiar dacă vei pierde câțiva centimetri prin îndreptarea lor, doar așa vei avea parte de un unghi de 90 de grade între pereți și tavan și, implicit, de o imagine plăcută. 

Indiferent de motivul pentru care optăm pentru o locuință mai veche, este bine să știm dinainte problemele cu care ne putem confrunta, pentru a găsi cele mai bune soluții. Acasă trebuie să fie locul în care ne simțim în siguranță, unde ne încărcăm cu energie pozitivă și petrecem momente frumoase, alături de cei dragi. 

Sursa foto: Shutterstock 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.