Jocul de poker si regulile sale

0

Jocul de poker online este unul dintre cele mai fascinante jocuri care au intrigat și atras jucători din întreaga lume. De-a lungul secolelor, unii s-au îmbogățit, pe când alții au pierdut tot ce aveau la jocurile de noroc. Pokerul a fost şi este iubit, datorită nivelului ridicat de adrenalină pe care îl oferă jucătorilor săi. De asemenea, strategia joacă un rol important.

Regulile de poker ca la aparate sunt destul de simple. În general, cine are mâna cu cărțile cele mai valoroase câștigă jocul. Se plasează pariuri, iar câștigătorul ia tot. De fapt, se tot fac schimb de cărți cu casa, iar la final se arată cărțile, moment cunoscut sub numele de “showdown”. Jocul se mai încheie când se plasează ultimul pariu la care nu se mai dă call, jucătorul câștigând fără să se ajungă la showdown.

Combinațiile de cărți au denumiri specifice care sunt, de obicei, necunoscute celor care nu joacă poker.

 • De exemplu, chinta roială înseamnă cărțile 10, J, Q, K, A de inimă roșie, pe când chinta de culoare este formată din 5, 6, 7, 8, 9 de inimă neagră.
 • Careul conține 7 romb, A de toate formele și culorile.
 • Full conține 10 de inimă roșie și neagră, K de treflă, inimă roșie, inimă neagră.
 • Culoare înseamnă Q, 10, 9, 7, 4 de treflă.
 • Chinta în poker online joc este formată din 2 de inimă roșie, 3 romb, 4 treflă, 5 inimă neagră și 6 inimă roșie.
 • Două perechi conține 2 cărți de același număr, 2 cărți de alt număr și o carte oarecare.
 • Carte mare înseamnă 2 cărți de valoare mai mare de 10 și restul mai mici sau egale cu 10.

Cum se începe jocul de poker online?

De regulă, jocurile de poker au un bet forțat, de exemplu big blind-ul sau small blind-ul în versiunile Omaha sau Hold’em. Acest bet forțat, de fapt, formează potul de început al oricărei mâini de poker. Este, de fapt, primul stimulent al jucătorilor pentru a câștiga o mână. Fiecare rundă de pariere va crește automat valoarea potului care poate ajunge la sume enorme.

Se împart câte 5 cărți fiecărui jucător, iar aceștia acționează, pe rând, în sensul acelor de ceasornic în funcție de poziția lor la masa de joc. Atunci când îi vine rândul, jucătorul va alege una dintre următoarele acțiuni posibile:

 • Check – jucătorul refuză opțiunea de a deschide parierea. Acest lucru este posibil doar atunci când nu s-a efectuat niciun pariu în runda curentă și astfel se pasează actiunea în sensul acelor de ceasornic următorului jucător. Dacă toți jucătorii aleg să facă check, se rămâne în mână și runda s-a încheiat.
 • Bet – jucătorul poate paria atunci când este primul care o face în runda curentă. După plasarea pariului, ceilalți jucători sunt obligați să dea “call’ pariind aceeași sumă pe care jucătorul a pariat-o pentru a rămâne în mână.
 • Fold – jucătorul care alege această opțiune renunță la cărți și nu poate nici acționa, nici câștiga în acea mână.
 • Call – jucătorul poate face call doar când un alt jucător a pariat în runda respectivă. Astfel jucătorul va trebui să parieze oferind aceeași sumă pe care a cerut-o jucătorul dinaintea sa când a ales opțiunea bet.
 • Raise – jucătorul poate alege să pluseze pariul plasat de jucătorii dinaintea sa în runda respectivă. Astfel jucătorul va trebui întâi să egaleze cel mai mare pariu plasat înaintea sa și apoi să facă unul mai mare. Ceilalți jucători ar trebui să dea call noului pariu și pot să faca un re-raise dacă vor să rămână în mână.

Versiunile diverse de poker vin cu runde diferite de pariere. De exemplu, Texas Hold’em și Omaha sunt cele mai populare versiuni de poker ca la aparate din lume și au structuri de pariere similare. Ambele dețin 4 runde de pariere denumite, după cum urmează: pre-flop, flop, turn, river.

Odată ce a fost egalat ultimul pariu sau ultimul raise al rundei finale de pariere va urma un showdown, adică jucătorii activi trebuie să își arate sau să declare mâinile, iar cel cu mâna cea mai bună câștigă. Jucătorii își arată mâinile în ordinea prestabilită, nu toți în același timp.

Un pot va fi împărțit de mai mulți jucători în funcție de regulile jocului și de valoarea mâinilor. Așadar, pentru a câștiga un joc de poker online jucătorii trebuie să cunoască foarte bine regulile și să aibă o strategie de joc bine pusă la punct. De aceea, platformele online de joc le oferă jucătorilor pasionați de poker sau chiar de fotbal ponturi poker sau ponturi fotbal pentru a prinde experiență și a înțelege cum merg lucrurile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.