Inducerea travaliului în cea de-a 41-a săptămână de sarcină, mai sigură decât să se aştepte 42 de săptămâni (studiu)

0

Inducerea travaliului în cea de-a 41-a săptămână de sarcină, în cazul gravidelor cu risc scăzut, este mai sigură decât să se aştepte încă o săptămână, sugerează un studiu clinic publicat în jurnalul BMJ, citat miercuri de Press Association.

Există un risc mai scăzut de deces, dacă este indus travaliul în cea de-a 41-a săptămână de sarcină, decât dacă se intră în 42 de săptămâni, a concluzionat cercetarea.

O sarcină este considerată la termen când intră în a 37-a săptămână, potrivit Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) al Marii Britanii.

Practica actuală în Marea Britanie şi Scandinavia este să se inducă naşterea în cazul femeilor care nu au intrat în travaliu până la 42 de săptămâni de sarcină.

O echipă de cercetători din Suedia a comparat abordarea de mai sus în ”managementul naşterii” cu inducerea travaliului în a 41-a săptămână de sarcină.

Oamenii de ştiinţă au analizat 2.760 de gravide cu un singur copil, cu sarcini fără complicaţii, internate la paisprezece spitale din Suedia între anii 2016 şi 2018.

Au fost studiate două grupuri de gravide. În cazul a 33 de femei travaliul a fost indus în a 41-a săptămână de sarcină, iar 31 de femei au aşteptat până săptămâna următoare.

Şase nou-născuţi din grupul gravidelor care au aşteptat au decedat – cinci copii născuţi decedaţi şi un caz de deces neonatal precoce. În grupul femeilor în care travaliul a fost indus în a 41-a săptămână de sarcină nu a fost înregistrat niciun deces. Studiul a fost oprit mai devreme, notează Press Association.

Cercetătorii estimează că, la fiecare 230 de femei în cazul cărora travaliul este indus la 41 de săptămâni de sarcină, poate fi prevenit un caz de deces perinatal.

Totodată, s-a observat o rată mai scăzută a internărilor la unităţile de terapie intensivă neonatală în cazul grupului în care…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.