Împrietenește-l pe cel mic cu medicul stomatolog!

0

Românii nu stau prea bine la capitolul igienă dentară, iar medicii stomatologi nu se numără printre specialiștii la care merg regulat. A avea grijă de dinții tăi este ceva care se învață din copilărie, de aceea nu neglija vizitele la medicul stomatolog cu micuțul tău, chiar dacă nu are probleme cu dantura!

Nu amâna pe motiv că nu doare!

De regulă, specialiștii sunt de părere că prima vizită la stomatolog a celui mic trebuie efectuată când acesta are în jur de 4 ani. Pentru ca mica ta minune să fie cât mai cooperantă, trebuie să o pregătești puțin pentru acest moment. În primul rând, este nevoie să alegi un medic stomatolog care lucrează frecvent cu copiii, și care știe cum să nu facă din vizitele la cabinet un motiv de plâns. Dacă ești din Craiova, dr. Ramona Ghiță este alegerea perfectă, deoarece aici cei mici au parte de cel mai bun tratament medical, dar nici joaca și buna dispoziție nu sunt uitate! Copilul tău va adora să meargă la dentist de fiecare dată!

Cum decurge prima vizită la medicul dentist!

Dacă medicul dentist este unul profesionist, acesta va știi cum să se comporte astfel încât cel mic să fie cucerit. Îi va prezenta instrumentarul, pentru ca el să se obișnuiască deja cu el în vederea unei viitoare intervenții, îi va vorbi despre importanța igienei orale, totul pe înțelesul lui. Și tu, ca părinte, ai rolul tău, pentru că micuțul trebuie să te aibă alături de el, pentru că se va simți mai puțin stresat și în siguranţă. În niciun un caz nu folosi vizita la medicul stomatolog ca pe o amenințare, pentru că în acest caz nu va mai exista cooperare din partea lui.

Doctor Ramona Ghiță vă așteaptă în cabinetul profesionist din Craiova, pe Bulevardul Dacia, numărul 153, bloc 25, scara 1, apartamentul 2.

Fii chiar tu un exemplu!

Când sunt mici, copiii învață cel mai bine prin puterea exemplului. Așa că ai grijă la igiena ta orală, spală-te în mod corect și mai ales, ai grijă ca micuțul să observe acest lucru! De asemenea, mergi regulat la medicul dentist, pentru că în acest fel copilul va percepe acest lucru nu ca pe o pedeapsă, ci ca pe o normalitate. Va fi mult mai cooperant și va accepta ușor procedurile pe care i le va aplica medicul stomatolog, pentru că va fi conștient că sunt pentru binele lui!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.