ICSI – o nouă tehnică revoluționară în lumea medicinei

0

Tehnicile de reproducere umană asistată progresează din ce în ce mai mult. Scopul este acela de a oferi șansa de a deveni părinți câtor mai multe cupluri ce se luptă cu infertilitatea, în funcție de cauzele acesteia. Una dintre ele este ICSI, o tehnică explicată de medicul specialist în obstetrică și ginecologie, Andrea Vythoulkas.

ICSI este prescurtarea termenului de Injectare Intracitoplasmatică de Spermatozoizi. Procedura este indicată în situațiile în care analizele partenerului arată ca și cauză a infertițității calitatea redusă a spermei acestuia. Așadar, fertilizarea pe cale naturală nu poate avea loc din motive precum cantitatea redusă de spermă, motilitatea limitată a spermatozoizilor sau un număr mare de spermatozoizi malformați.

Dacă în tehnica de fertilizare în vitro obișnuită ovocitele și celulele spermatice intră în contact într-un mediu de cultură în care sunt puse unele alături de celelalte, pentru a fertiliza și a obține embrioni, în ICSI procedura diferă. În anumite situații, ținând cont de problemele legate de calitatea spermei, spermatozoizii sunt recoltați individual, prin puncție testiculară. Mai apoi, se recurge la microinjectarea directă, intraovular, a unui singur spermatozoid, cel mai potrivit dintre cei recoltați. Odată ce ovulul este fertilizat, embriologul va supraveghea în laborator cum evoluează embrionul, timp de trei sau cinci zile, până ce va fi transferat în uterul femeii.

Până la această etapă, se vor parcurge însă aceeași pași ca și în cazul fertilizării în vitro tradiționale. Astfel, se începe tratamentul de stimulare hormonală ovariană a femeii, pentru a facilita dezvoltarea unui număr cât mai mare de foliculi pentru extragerea cât mai multor ovocite fecundabile. Numărul și stadiul de dezvoltare al foliculilor va fi monitorizat ecografic.

Recoltarea spermei

După 36 de ore de la administrarea injecției de stimulare a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.