Fumatul fara fum? – SuperLifestyle.ro

0

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) previzioneaza ca vor fi peste 1 miliard de fumatori in 2025, cam acelasi numar ca si in prezent.
Intr-un scenariu ideal toata lumea ar trebui sa constientizeze efectele catastrofale ale fumatului asupra sanatatii si sa renunte la acest viciu sau sa nu se apuce vreodata de fumat. Dar, in ciuda faptului ca la nivel mondial 1 din 5 decese este cauzat de fumat, multi oameni continua sa fumeze si o vor face si in viitorul apropiat.

In aceste conditii, una dintre solutii ar putea fi variantele “mai putin daunatoare” pentru sanatate, precum tigarile electronice sau produsele din tutun pentru incalzit, sustine Philip Morris, unul dintre cei mai mari jucatori din industria tutunului, care a investit peste 6 miliarde de dolari in cautarea de solutii alternative fumatului clasic.
„Vedeta” a celor de la Philip Morris este IQOS, un sistem electronic care permite utilizarea produselor de tutun prin incalzire, fara fum, si asa numitele “heets”, produse din tutun care se folosesc impreuna cu acest dispozitiv.

Poate fi descris ca un dispozitiv electronic hibrid, existand asemanari cu tigaretele clasice, mai exact, prezenta tutunului.
Spre deosebire de tigarile traditionale care ard la aproximativ 800 de grade Celsius, IQOS incalzeste heets-urile la cel mult 350 de grade Celsius.
“Exista peste 6000 de componente in tigarete, circa 100 dintre acestea fiind toxice din cauza arderii. Din acestea, 15 sunt cancerigene. Studiile au relevat ca, in cazul IQOS, nivelul substantelor cancerigene sunt reduse cu 95%”,
sustine Moira Gilchrist, Vice President Strategic & Scientific Communications al Philip Morris, care recunoaste ca aceasta alternativa nu este una fara efecte negative asupra sanatatii, insa acestea sunt mult mai scazute.

Compania a realizat un studiu clinic in care a urmarit 3 grupuri de fumatori timp de 5 zile: un grup a utilizat IQOS in loc de tigari traditionale, altul nu a consumat deloc tutun, iar ultimul grup a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.