Femeile victime ale violenţei domestice

0

Un grup de suport pentru femeile victime ale violenţei domestice, care să le ajute să treacă peste traumele suferite şi să depăşească situaţia de vulnerabilitate, va fi organizat la Adjud, în cadrul proiectului #ŞiEuReuşesc, derulat în România de Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen.

Grupul de suport îşi propune să asigure atât suport terapeutic, prin participarea la şedinţele de grup, cât şi sprijin juridic, medical sau de mediere.

„Să învingi violenţa este foarte dificil fără o reţea de suport în jur. În violenţa domestică, agresorul distruge sistematic legăturile victimei cu persoanele apropiate, de care doreşte să ascundă abuzul. Grupul are o forţă specială, forţa să unească, să susţină şi să dea putere. De cele mai multe ori femeile nu îşi doresc decât oprirea agresiunii. Ele nici nu văd limpede ce anume întreţine situaţia aceea de conflict, cum anume să se ajute, ce ar trebui să facă. Cam toate aceste conştientizări au loc prin participarea la şedinţele de grup, în cadrul cărora participantele văd că mai sunt persoane în situaţii similare, îşi validează trăirile prin celelalte poveşti şi simt că nu sunt sigure pe parcursul acestei experienţe traumatice. Fiecare femeie va simţi suportul celorlalte participante şi va afla că există soluţii pentru a avea o viaţă mai bună. Experienţele de grup creează comuniune, oferă putere şi un cadru care stimulează vindecarea”, a declarat, pentru AGERPRES, iniţiatoarea grupului de suport la Adjud, psihoterapeutul Elena Viorica Miron.

Potrivit acesteia, grupul va fi format atât din femei care se confruntă cu situaţii de violenţă domestică, cât şi din femei care au reuşit să depăşească această experienţă şi sunt dispuse să o împărtăşească, precum şi din specialişti care vor oferi suport juridic sau medical, în funcţie de situaţie.

„Grupul este format din participante femei…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.