Efectele terapeutice pe care le au pisicile asupra noastră

0

Este binecunoscut faptul că pisicile sunt considerate niște prieteni de bază dar și o companie plăcută pentru orice familie. Sunt extrem de amuzante în anumite ipostaze și de multe ori ne uimesc și pe noi. Când ne gândim la pisici, de fiecare dată ne imaginăm un animal blând și iubitor, fără să știm de fapt că pisicle fac parte din categoria celor mai puternici vindecători din lume.

Studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că pisicile nu sunt doar niște animale simple de companie, ci terapeuți reali,

Cu toate acestea, cel mai recomandat este să duci pisica la medicul veterinar înainte să o aduci în casă. Este esențial să fie examinată, să îi cumperi mâncarea și vitaminele potrivite. Majoritatea românilor preferă să adopte atunci când își doresc un animal de companie.

Pisicile reglează tensiunea arterială dar și vindecă bolile de inimă

Concluzia oamenilor de știință este că simpla prezență a pisicii ajută la îndepărtarea stresului și a anxietății, protejând astfel sistemul cardiovascular, scăzând totodată tensiunea arterială.

Se pare că proprietarii de pisici au înregistrat foarte puține creșteri de tensiune ca răspuns la factori stresanți, conform unui studiu recent realizat de psihologul Karen Allen de la Universitatea din New York.

Pisicile ajută la menținerea sănătății mintale

Pisicile sunt mereu considerate niște animale calme. Probabil din această cauză există foarte multe cafenele cu pisici în care putem să ne bucurăm de o cafea sau un ceai mângâind o pisică.

Studiile realizate printr-un sondaj efectuat de Cat Protection Feline Charity din Marea Britanie au dezvăluit faptul că oamenii care stau îm preajma pisicilor sau puilor de pisică, sunt mult mai calmi și ajung cu greu să se supere. 87% dintre cei care au răspuns spun că au o stare mult mai bună de când petrec timp cu pisici, iar 76% din aceștia spun că pisicile îi ajută să…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.