Detaliile care fac diferența în amenajarea unei grădini

0

Amenajarea unei grădini spectaculoase, indiferent de mărimea sa, este o misiune pe care mulți dintre noi o considerăm prea grea. Fie ne entuziasmăm și plantăm flori sau arbuști care apoi nu-și mai găsesc locul, fie nu facem un plan al întregii grădini de la început, toate acestea sunt greșeli care fac diferența între o grădină frumoasă și una ale cărei elemente nu sunt doar contrastante, ci nu se potrivesc deloc.

 

Dacă vrei să faci câteva modificări locului în care vara petreci cel mai mult timp atât cu familia, dar unde te și refugiezi în căutarea relaxării, ți-am pregătit câteva sfaturi utile. Iată care sunt acestea: 

Începe cu proiectarea, nu cu execuția

Nu trebuie să ai o diplomă de peisagist ca să-ți amenajezi grădina astfel încât să fie și încântătoare, dar și utilă, ci trebuie să începi proiectul cu o documentare în prealabil, cu multă răbdare și cu un plan pus la punct.

 

Când îți proiectezi noua grădină va trebui să iei în considerare câteva aspecte importante: stilul grădinii, bugetul, principalele elemente de decor, mobilierul. Oricât de entuziasmată ai fi, nu începe direct cu execuția. Mai mult, dacă faci un plan, îți va fi mult mai ușor să creionezi o grădină în care toate elementele sale sunt complementare atunci când mergi la cumpărături. Planificarea te va ajuta, așadar să economisești și timp și bani.

 

Folosește pavaj de calitate

Orice proiect arată mai bine dacă investești în produse de calitate. Pavajul este un element absolut necesar, iar dacă vrei să faci o diferență, alege-l pe sprânceană. Nu doar că te vei putea baza pe el ani întregi, ci din punct de vedere estetic grădina va arăta mult mai bine și îngrijită.

 

Alături de pavaj, ai grijă să adaugi și o rigolă, absolut necesară pentru colectarea apelor pluviale. Aceasta nu va permite băltirea apei și strângerea murdăriei.. 

Alege mobilierul conform stilului adoptat

Tocmai pentru că ți-ai făcut un plan de la început te-ai gândit și ce tip de mobilier să cumperi, îți va fi mult mai ușor să alegi mobila.  Dacă este în stil franțuzesc poți să optezi pentru fier forjat care se va asorta foarte bine cu tufele de lavandă. Dacă îți place, mai degrabă, stilul rustic, pune accent pe piese de mobilier din lemn, iar pentru cel nordic, mai degrabă din ratan cu designuri mai futuriste.

 

Indiferent de preferințe, alege mobilierul astfel încât să se încadreze perfect în decor. Nu poți alătura bonsaiul fierului forjat sau plantele exotice unui mobilier tipic englezesc.

Plantează gazon de calitate

Gazonul este cel care dă tonul când este vorba de impresia generală a grădinii. Sunt mulți producători, dar nu toate tipurile de gazon sunt de calitate. Și în special, nu gazonul pe care îl plantezi din semințe. Cel mai rezistent este cel cel tip rulou care vine deja gata de montat. Dacă citești cu atenție instrucțiunile de plantare, îl uzi și îl tunzi cu regularitate, vei avea un gazon minunat.

 

Dacă urmezi sfaturile de mai sus vei avea o grădină de invidiat, și asta printr-un proiect pe care poți să îl realizezi singură, fără să fie nevoie de o firmă specializată. Succes!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.