Deschiderea unei clinici medicale private: 4 lucruri de știut

0

Dacă te gândești să deschizi o clinică medicală privată, probabil că ești interesat de etapele premergătoare și de tot ceea ce ai nevoie pentru a începe o astfel de afacere. Descoperă în cele ce urmează câteva lucruri pe care trebuie să le știi și să le iei în calcul atunci când îți gândești planul de afacere. 

 

Alegerea locației 

Alegerea locației și a unui spațiu adecvat de desfășurare a actelor medicale sunt aspecte foarte importante, de care poate depinde într-o mare măsură succesul afacerii tale. Locația nu trebuie să fie neapărat centrală, însă ea trebuie aleasă în funcție de cerere și de proximitatea față de mijloacele de transport. 

Locația trebuie să cuprindă o parcare pentru mașini personale, dar și pentru ambulanțe, să fie aproape de o stație a mijloacelor de transport în comun și să furnizeze o bună infrastructură furnizorilor. Totodată, este bine ca în apropiere să existe magazine alimentare, farmacii și laboratoare de analize, dacă în cadrul clinicii tale nu vor exista astfel de servicii. 

 

Investiția în compresoare medicale 

O clinică medicală privată de top va dispune de cele mai bune echipamente medicale pentru a putea oferi servicii de calitate clienților săi. Multe dintre activitățile medicale moderne și performante se desfășoară cu ajutorul aerului comprimat. Astfel, investiția în compresoare eficiente și bune este esențială. 

Diferența dintre domeniul medical și alte sfere de activitate care beneficiază de pe urma aerului comprimat este că într-un astfel de mediu steril este nevoie de un aer pur, fără reziduuri de ulei, praf, apă sau rugină. Compresoarele medicale performante trebuie să aibă capacitate suficientă de furnizare a aerului, să fie silențioase și economice din punct de vedere energetic. 

 

Pregătirea continuă a personalului medical 

Atunci când deschizi o clinică privată, te vei asigura că angajezi oameni competenți, care să ridice standardele de îngrijire și tratare a pacienților. Totuși, este bine ca manager să te gândești încă din faza de proiectare la oportunitățile de dezvoltare pe care le vei furniza angajaților tăi. 

Domeniul medical evoluează și se schimbă mereu, iar programele de pregătire pentru medici și asistente nu ar trebui să lipsească din cadrul ofertelor tale de angajare. Pe lângă cunoștințele teoretice legate de corpul omenesc, boli, sănătate și noi descoperiri medicale, există și nevoia de adaptare la tehnologii și modul de utilizare a diferitelor aparate medicale. 

 

Achiziționarea echipamentelor medicale 

În zilele noastre, actul medical e dependent de acuratețea echipamentelor medicale, astfel încât acestea trebuie să fie performante și adaptate nevoilor moderne. Tehnologia a schimbat modul în care diagnosticele, tratamentele și îngrijirile bolnavilor se efectuează, venind în ajutorul medicilor și prelungind șansele de supraviețuire a multor oameni. 

Una dintre cele mai mari responsabilități pentru un manager este să se asigure că face cele mai potrivite achiziții pentru clinica sa medicală, fiind receptiv la recomandările angajaților săi și la feedback-ul pacienților. 

 

Deschiderea unei clinici medicale poate fi o afacere de succes, cu șanse mari de profit pe termen lung. Totuși, înainte de a fi gândită ca o sursă de venit, o clinică medicală ar trebui privită ca pe un proiect de suflet, cu oameni și pentru oameni. 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.