Debitorul împrumutului – ce să facem dacă ne aflăm într-o astfel de situație?
Un debitor al împrumutului este un împrumutat care nu este în măsură să își asigure ratele lunare. Plătitorii neregulați sunt, de asemenea, incluși în această categorie. Când împrumutați bani, este bine să vă familiarizați cu toate măsurile luate împotriva debitorilor și garantilor și ce pot face pentru a ieși din această situație confuză.
Ce fac creditorii în cazul plăților restante de către un debitor?
În cazul nerambursării la termen a unei rate lunare, legea dă dreptul instituției de credit să solicite rambursarea împrumutului înainte de termen, indiferent dacă este vorba de împrumuturi rapide, împrumuturi pe zi sau alte tipuri de datorii. Cu toate acestea, creditorii iau rareori o astfel de acțiune în restanțe, deoarece scopul lor este de a-și recupera banii înapoi în mod pașnic. Acesta este motivul pentru care creditorii caută inițial contactul cu fiecare debitor și discută împreună o posibilă soluție care să satisfacă ambele părți.
Măsură de urmărire în cazul neplății obligațiilor de către un debitor al împrumutului
Primul lucru care se face în cazul ratei restante este trimiterea de către creditor a unei invitații pentru îndeplinirea voluntară a obligațiilor.
În majoritatea cazurilor, în astfel de situații, debitorul rambursează aproximativ 30% din suma totală a împrumutului. În plus, termenii și planul de acțiune pentru procentele rămase sunt convenite până la rambursarea întregii obligații de împrumut. Acest lucru se face, de obicei, efectuând rate lunare egale.
În cazul în care debitorul evită orice contact cu instituția sau nu are nicio ocazie de a rambursa împrumutul, se emite un proces pentru a lua măsuri de încasare a împrumutului. Această cerere va intra în vigoare imediat după ce a fost emisă în instanță. Colectarea banilor este încredințată unei persoane judecătorești, care acționează ca intermediar între creditor și împrumutat. Executorul judecătoresc este cel cu care debitorii sunt de acord asupra condițiilor de colectare a creditului.
Sursă: https://crediterapide24.ro/