De ce vor fi amendati medicii?

0

Se atrage atentia cadrelor medicale din unitatile de primiri urgente asupra faptului ca in curand vor incepe sa fie date amenzi „substantiale” acolo unde nu se respecta timpii de asteptare:
„Cine isi permite sa tina pacientul in sala de asteptare fara sa aiba cod rosu inauntru va plati o amenda substantiala”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca va continua sa faca vizite inopinate in spitalele din tara, vizate fiind in special acele unitati spitalicesti care au multe reclamatii.

„Dupa 27 mai va fi prima vizita inopinata si stiu si unde voi merge. Eu imi aleg aceste spitale in functie de reclamatii. Va imaginati ca in momentul in care ai 62 de reclamatii de la un spital incepi sa-ti pui anumite semne de intrebare. Adica nu or fi toti nebuni cei care reclama. Deci, sunt probleme si merg in functie de numarul de reclamatii. Pot sa va spun ca marea majoritate a reclamatiilor sunt legate de conditiile igienico-sanitare, de pastrare a igienei. Mi se scrie de genul: cand veniti dumneavoastra se face curatenie, dar eu pot sa spun ca sunt si manager si femeie si vad daca s-a facut curatenie astazi sau daca se pastreaza”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii a tinut sa le atraga atentia si cadrelor medicale din unitatile de primiri urgente, precizand ca in curand vor incepe sa fie date amenzi „substantiale” acolo unde nu se respecta timpii de asteptare.

„Exista un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de alta parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate si amenzi. Actul normativ va intra in vigoare la expirarea perioadei de transparenta si atunci, cine isi permite sa tina pacientul in sala de asteptare fara sa aiba cod rosu inauntru va plati o amenda substantiala”, a mai spus ministrul.

Sorina Pintea a fost luni la Spitalul Orasenesc Horezu, despre care a spus ca e printre putinele unitati sanitare din tara fara reclamatii, scopul vizitei fiind acela de a vedea daca aici sunt resursele necesare…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.