De ce apar punctele roșii pe piele?

0

Pielea noastră este predispusă la erupții, pete, lovituri și imperfecțiuni de tot felul. De cele mai multe ori sunt inofensive și uneori dispar de la sine. Cu toate acestea, este util să înțelegem cauzele lor, astfel încât să le tratăm corespunzător atunci când apar. De fapt, în mod obișnuit, aceste mici imperfecţiuni ale pielii sunt lăsate în pace; uneori sunt totuși înlăturate, dar nu din motive de sănătate, ci fie din cauză că sunt incomode, fie deoarece sunt destul de neplăcute din punct de vedere estetic.

În general, punctele roșii de pe piele pot afecta persoane de toate vârstele, inclusiv adolescenții și copiii mici. În majoritatea cazurilor, ele sunt rezultatul îmbătrânirii pielii, dar uneori prezintă o componentă ereditară. Aceste puncte roșii pe piele pot să apară și apoi să dispară fără niciun motiv aparent. Dar nu în toate cazurile.

Li se mai spune şi „aluniţe roşii” sau „puncte roşii”. De cele mai multe ori, angioamele senile se formează pe pielea trunchiului, pe gât sau pe extremități. Aceste angioame sunt niște aglomerări de vase de sânge dilatate care se dezvoltă foarte aproape de suprafaţa epidermei. Au o formă rotundă, de câţiva milimetri diametru (arată ca o aluniță roșie, convexă), culoarea lor putând varia de la roşu aprins la violet.

Cauzele apariţiei angioamelor nu se cunosc încă. Ele apar începând cu vârsta de 20-30 de ani, iar numărul lor creşte odată cu înaintarea în vârstă, afectând aproximativ 50% dintre adulţi. Se presupune că unele afecțiuni sau stilul de viață nesănătos influențează apariția lor. Dacă angiomul arată ca un punct și începe să aibă ramificații vasculare, aceasta ar putea indica probleme de ficat, de inimă sau dezechilibru hormonal. În general, prezența angioamelor nu necesită un control medical. Pentru a preveni apariția lor, adoptă un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată.

Unele…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.