Cum să îți organizezi propriul studio de artă chiar în casa ta

0

Pictura reprezintă modul perfect de relaxare în timp ce îți exersezi aptitudinile artistice, dar nu întotdeauna avem toate condițiile necesare pentru a desfășura astfel de activități. Poți organiza un spațiu numai al tău în care să pictezi și să dai frâu liber imaginației, chiar în propria casă.

Alege camera potrivită

Locul ideal pentru pictură ar trebui să fie un spațiu luminos, special dedicat pentru activități artistice. Așadar, alege o cameră cu ferestre mari, unde să ai parte de lumină naturală cât mai mult timp. De asemenea, asigură-te și că este iluminat corespunzător, în cazul în care preferi să lucrezi noaptea.

Acest spațiu va trebui să fie cât mai puțin aglomerat. Dacă nu ai suficient loc să aranjezi toate instrumentele de pictură, riști să ai mici accidente și să murdărești de vopsea obiectele din jur. Așadar, ar fi de preferat să organizezi micul studio într-un spațiu care e de obicei liber. În plus, nu va mai fi nevoie să strângi totul atunci când ai terminat de pictat.

Dacă preferi mai mult să pictezi în aer liber și ai la dispoziție o curte, poți improviza un mic studio de artă și afară. Dezavantajul major va fi faptul că va trebui să strângi instrumentele de fiecare dată, dacă nu ai un spațiu sigur în care să le depozitezi. În cazul în care vremea nu este favorabilă, materialele vor avea de suferit.

Procură toate instrumentele necesare

Înainte de a începe să pictezi, vei avea bineînțeles nevoie de hârtie sau pânză, și de vopseluri. Dacă preferi mai mult desenul în creion, te poți distra folosind creioane simple sau colorate. Alte instrumente esențiale vor fi șevaletul, apă sau dizolvant, în funcție de tipul de culori folosite, dar și un spațiu de depozitare al instrumentelor în timp ce pictezi, pentru a avea acces la ele mai ușor.

Poți fi creativ și când vine vorba de materialele folosite. De exemplu, poți utiliza altceva în afară de hârtie sau pânză ca bază pentru vopsea, cum ar fi cartoane de diferite grosimi sau culori. Dacă nu ai acuarele sau alte vopseluri mai sofisticate, poți experimenta cu creioane, carioci sau orice fel de instrumente colorate, chiar și vopsea pentru textile. 

Simte-te comfortabil în timp ce pictezi

Vei petrece multe ore în fața pânzei, de aceea este esențial să ai tot timpul o poziție corectă și să te simți bine în timp ce pictezi. Așază șevaletul în așa fel încât pânza să fie situată la nivelul brațelor, pentru a nu fi nevoie să stai aplecat. Dacă preferi să te așezi pe un scaun, poți plasa șevaletul pe masă, dar ajustează-l astfel încât să poți ține spatele cât mai drept.

Este important să ai un suport pentru opera ta din mai multe motive. În primul rând, fixarea hârtiei sau a pânzei te ajută să pictezi mai ușor. De asemenea, te poți deplasa în jurul acesteia și o poți privi de la distanță, pentru a vedea mai bine cum va arăta și ce alte elemente mai este nevoie să adaugi. 

Dacă nu ai un șevalet, poți improviza agățând pânza de un perete. Totuși, va trebui să fii foarte atent în timp ce lucrezi. Pentru a evita murdăria, poți acoperi peretele cu ziare sau hârtii. Vopselurile acrilice sau în ulei pătează foarte ușor și pot fi mai dificil de curățat, așa că este important să iei toate măsurile de precauție necesare.

Organizarea propriului tău spațiu de pictură va fi un mod grozav de relaxare în timp ce îți exersezi și îți dezvolți talentele artistice. Chiar dacă nu dispui de foarte mult spațiu sau de toate materialele profesionale de pictură, poți improviza și îți poți crea propriul studio de artă chiar și cu resurse mai puține.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.