Cum să cumpăr lentile de contact online? 5 reguli de aur

0

Cumpărăturile online sunt din ce în ce mai populare în toată lumea, inclusiv la noi în țară. Ne-am obișnuit să cumpărăm din magazinele online produse cosmetice, haine sau bijuterii. Te-ai gândit că ai putea comanda online și lentilele de contact? Avantajul cumpărării online este dat de prețurile mai avantajoase și de faptul că întreg procesul este mult mai comod – intri pe site, alegi modelul dorit și îți este trimis la adresa pe care o selectezi. Totuși, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când cumperi lentile de contact online. Pentru că acestea sunt dispozitive cu prescripție medicală, este important să te asiguri că le alegi pe cele potrivite pentru tine, astfel încât să ai parte de cea mai bună și sănătoasă experiență. Iată cinci reguli de aur atunci când alegi lentilele de contact online.

1. Respectă prescripția medicală

Cu excepția cazului în care cauți lentile de contact colorate, vei avea nevoie de prescripție de la medicul oftalmolog pentru lentilele tale de contact. Mergi la un control oftalmologic și află exact ce dioptrii ai, precum și alte detalii importante despre tipul lentilelor de care ai nevoie. Lentilele de contact sunt de mai multe tipuri, după materialul din care sunt făcute sau forma lor. Trebuie să te asiguri că alegi lentilele potrivite pentru problema pe care vrei să o corectezi. De exemplu, anumite ametropii severe nu pot fi corectate decât cu lentile de contact asferice, care au marginile aplatizate și schimbă calitatea optică a lentilei. Discută cu oftalmologul tău și află dacă ai nevoie de astfel de lentile sau lentile de contact sferice ce le poți găsi în magazinul online Lentiamo.ro.

2. Caută un site care îți oferă posibilitatea personalizării lentilelor

Prescripția medicală este importantă și nevoile fiecăruia sunt diferite, de aceea atunci când vrei să cumperi lentile de contact trebuie să te orientezi către un site care îți permite personalizarea până la ultimul detaliu al lentilelor. Este important să poți alege, pe lângă valoarea dioptriilor de la fiecare ochi, raza de curbură și alte detalii importante din prescripția medicală.

3. Verifică perioada de garanție a produselor

Lentilele de contact sunt de mai multe tipuri: cele de unică folosință, săptămânale sau lunare. Cu excepția celor de unică folosință, pe care le arunci imediat după utilizare, lentilele săptămânale sau lunare trebuie păstrate în recipiente speciale, într-o soluție pe care o cumperi, de cele mai multe ori, de pe același site de unde cumperi lentilele. Este important să verifici perioada de garanție pentru fiecare dintre aceste produse, pentru că ele vin în contact direct cu ochii tăi și te pot expune la diverse afecțiuni.

4. Alege un site care îți comunică data de livrare

Pentru că este vorba despre vederea ta, nu îți permiți să rămâi fără lentile de contact o vreme. De aceea, este bine să alegi un magazin online care îți comunică de la început perioada necesară pentru producerea și expedierea lentilelor de contact comandate. Astfel, dacă folosești lentile săptămânale sau zilnice, vei ști când este cazul să faci următoarea comandă pentru a avea lentilele la timp.

5. Verifică politica de returnare a site-ului

Dacă e o problemă cu lentilele pe care le-ai primit, e bine să știi dacă beneficiezi de ajutor din partea magazinului online. De asemenea, dacă ai cumpărat lentile de contact pentru mai multe luni, dar, între timp ai fost la medicul oftalmolog și prescripția ta medicală s-a schimbat, ar fi bine să le poți înapoia. Alege site-uri de încredere care oferă suport pentru clienți și au o politică de returnare solidă. Astfel, vei evita eventualale neplăceri legate de lentilele de contact nepotrivite.

Dacă respecți aceste cinci reguli simple, cumpărarea lentilelor de contact de pe internet va fi sigură și comodă, iar tu te vei putea bucura de mai mult timp pentru lucrurile care îți plac.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.