Cum să ai grijă de imunitatea pisicii tale?

0

Pisicile nu au nevoie de foarte multe lucruri pentru a fi fericite, dar pentru o viață sănătoasă au nevoie cu siguranță de o imunitate puternică, pentru a face față mai ușor factorilor de mediu ce îi pot afecta sănătatea. Sistemul imunitar acționează ca un scut împotriva virușilor, bacteriilor și altor dăunători, dar dacă există probleme la nivelul acestuia, pisicile se pot confrunta cu o serie de afecțiuni. 

Cele mai importante aspecte legate de susținerea imunității pisicilor

Pentru a putea lua cele mai bune măsuri pentru menținerea imunității pisicii, este necesar ca fiecare deținător de pisică să țină cont de o serie de aspecte esențiale. În funcție de acestea se poate decide dacă este nevoie de o serie de tratamente sau nu. 

Dieta corespunzătoare

Pisicile au nevoie ca din alimentația lor să facă parte o serie de nutrienți, pentru evitarea unor afecțiuni ce pot avea la bază o alimentație greșită. Dacă pisicile consumă alimente benefice organismului, sistemul lor imunitar va avea de câștigat și se va putea consolida. Numeroase pisici se confruntă cu alergii sau intoleranțe alimentare, dar acestea nu sunt descoperite niciodată. De cele mai multe ori se manifestă prin căderea părului sau prin apariția unor eczeme la nivelul pielii, dar deținătorii de pisici le pot considera normale în unele cazuri. Din cauza acestor manifestări, imunitatea pisicilor scade. 

Stilul de viață al pisicii

Poate fi greu de crezut, dar pisicile au majoritatea timpului un stil de viață sedentar, care le poate afecta imunitatea. Lipsa de mișcare și contactul redus cu mediul exterior nu le este prielnic. Deținătorii de pisici trebuie să le antreneze pe pisici la joacă și să le ofere un spațiu cu jucării speciale, pentru a face mișcare mai des. În acest fel, pisicile sunt mai fericite și se reduce inclusiv riscul de apariție a unor boli favorizate de lipsa de mișcare, așa cum sunt cele cronice, acute sau infecțiile. Acestea, la rândul lor, diminuează capacitatea sistemului imunitar de acțiune. 

Folosirea suplimentelor cu măsură

Suplimentele alimentare, precum vitaminele, mineralele și probioticele reprezintă un mare sprijin pentru imunitatea pisicilor, dar trebuie folosite cu măsură, în funcție de nevoile și de problemele pe care fiecare pisică le are. Suplimentul pentru imunitatea pisicilor de la Nixodor este cea mai simplă și sigură modalitate de susținere a imunității pisicilor, fiind ușor de folosit și oferind o serie de beneficii de la prima utilizare. Pe lângă susținerea imunității, probioticul oferă un aspect plăcut blănii și previne apariția alergiilor și iritațiilor de pe piele. 

La ce trebuie să fie atenți deținătorii de animale

Pisicile cu o imunitate scăzută prezintă o serie de simptome, care trebuie să fie ca un semnal de alarmă:

  • Apariția frecventă a alergiilor
  • Consumul redus de apă
  • Lipsa de energie 
  • Creșterea în greutate bruscă
  • Căderea părului constantă

Cu un regim bine pus la punct și cu atenție din partea oamenilor din jurul lor, pisicile pot avea parte de o viață fără griji și de un sistem imunitar care funcționează corect. Imunitatea poate scădea din diverse motive, dar cu atenție și un tratament pe măsură, se poate ajunge la un nivel ridicat de protecție a organismului. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.