Cum recunosti si cum tratezi o alergie pe fata?

0

Reacțiile alergice care afectează fața, a cărei piele este deosebit de sensibilă, pot avea cauze diferite și se manifestă prin umflături, erupții, mâncărimi, umflături și altele asemenea, foarte deranjante, mai ales pentru noi, femeile. Produsele cosmetice, febra fânului, unele alimente, acarienii, mucegaiul, părul de animale provoacă adesea aceste reacții. Tratamentele variază în funcție de cauzele alergiei, de la simple comprese reci, la medicamente.

Pielea, ca și mucoasa respiratorie, este o interfață cu mediul extern și de aceea este foarte expusă la alergeni. Persoanele care sunt sensibile dezvoltă diferite forme de alergii cutanate, în funcție de vârstă și de originea alergenului (aer, alimente, medicamente): urticarie, eczeme, dermatită atopică, fotoalergie, alergie la medicamente etc.

Pentru a determina originea alergiei și natura testelor care trebuie efectuate pentru a găsi alergenul responsabil, precum și măsurile terapeutice de rigoare, este necesara o examinarea medicala.

Reacțiile alergice pe față pot fi declanșate de ceva ce ai mâncat, ai inhalat sau care s-a atins de pielea ta. Alergenii pot intra în organism pe trei căi: cutanate, respiratorii sau digestive, reacțiile fiind în mare parte locale. Reacțiile locale, foarte variabile, se manifestă cu o intensitate care se schimbă foarte mult de la o persoană la alta. Se pot schimba chiar în timp, la aceeași persoană, în sensul unei îmbunătățiri sau, dimpotrivă, al agravării simptomelor.
Poți dezvolta o reacție alergică pe față din cauzele descrise în cele ce urmează.

-Contactul direct cu un alergen
Când pielea reacționează după contactul direct cu o substanță, aceasta se numește dermatită de contact și se manifestă, în mod obișnuit, pe mâini și pe față. Această alergie poate apărea după contactul cu:
săpunuri
detergenți
articole de toaletă
cosmetice și alte produse de înfrumusețare
bijuterii din…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.