Cum putem forma o alimentație sănătoasă copiilor.

0

Vacanța este un prilej de distracție pentru copii, așadar aceștia profită din plin. Parcurile s-au umplut deja de tarabe la care se vinde vată pe băț, înghețată, popcorn dar și alte snack-uri, pe care cei mici le preferă, spre deosebire de frutele proaspete. Doar că aceste tentații vin și cu un preț pe măsură: foarte mulți copii la vârste fragede au devenit obezi. Familia este responsabilă de aceste probleme, deci, aici este punctul de plecare.

Vorbim despre dulciuri cât cuprinde, cartofi prăjiți din plin dar și produse de patiserie. Fructe și legume din ce în ce mai puține. Este meniul de vis pentru copii, dar coșmarul pentru părinți. Părinților le este din ce în ce mai greu să îi refuze pe cei mici atunci când râvnesc după aceste alimente nesănătoase.

„Ar trebui să încercăm, rând pe rând, câte o legumă pe zi măcar, la cei care nu vor, să le dezvoltăm acest gust”, a mărturisit Cristi Mărgărit, nutriţionist.

„Atunci când un copil se rezumă la câteva alimente, riscăm ca pe termen lung să ducem acel copil care va deveni adult nu numai la obezitate, ci şi la boli care derivă din tot ce înseamnă metabolism”, a afirmat Simona Carniciu, medic diabet şi boli metabolice.

Numărul copiilor care suferă de obezitate a ajuns de zece ori mai mare în ultimii 40 de ani, iar vârsta la care apar problemele cu greutatea a scăzut la 5 ani. Singura soluție este moderația. Specialiștii indică adoptarea unei alimentații diversificate.

„Lactate, pentru că ele ajută creşterea, oferă acel calciu şi acele proteine uşor asimilabile şi peştele oceanic”, a declarat Cristi Mărgărit, nutriţionist.

„Fructele şi legumele, uşor mai bine reprezentate, iar două porţii mai mici sunt produsele animale şi produsele cerealiere”, a dezvăluit Simona Carniciu, medic diabet şi boli metabolice.

„Alimentele care nu sunt de vară, cum ar fi ciocolată, napolitane, prăjituri, părerea mea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.