Cum îți transformi dormitorul într-o veritabilă sală de cinema?

0

Ai o pasiune pentru filme și ești mereu la curent cu tot ce apare nou? Atunci transformă-ți visul de a avea propria sală de cinema în realitate. Echipează-ți dormitorul astfel încât să vizionezi producțiile preferate chiar din confortul casei tale. Tot ce trebuie să faci este să investești într-un televizor de tip smart TV, într-un sistem audio și în mobilier confortabil. Începe prin a analiza cât spațiu ai la dispoziție, unde și cum ai putea amplasa aparatura.

Îți oferim câteva idei de amenajare pentru dormitor , astfel încât să-l poți transforma într-un veritabil cinematograf:

Alege draperii groase și închise la culoare

Primul pas în transformarea dormitorului tău într-un spațiu unde să poți urmări filmele preferate, chiar din confortul căminului, sunt ferestrele acoperite cât mai bine. Alege draperii groase și închise la culoare pentru ca atunci când le tragi să nu intre nicio rază de lumină naturală în încăpere. Uită de alb sau bej, căci nuanțele deschise vor reflecta lumina și îți vor obosi ochii. Poți opta pentru gri închis, maro, bleumarin, verde închis sau orice altă culoare preferată, atâta vreme cât va fi mată și în nuanțe reci. Poți păstra perdelele albe pentru a lăsa razele de soare să pătrundă totuși în cameră pe timpul zilei, când aerisești. Important e ca atunci când dai “play” unui film să fie întuneric, exact ca într-o sală de cinema.

Pat versus canapea sau fotolii

Fiind vorba de un dormitor, patul matrimonial cu saltea moale nu are cum să lipsească. Însă, dacă nu vrei să stai în poziție orizontală atunci când urmărești filmul preferat, poți alege două fotolii confortabile în care să te afunzi cu o pungă de popcorn în mână, unele cu spătare rabatabile sau chiar o canapea extensibilă. Desigur, spațiul camerei trebuie să-ți permită acest lucru. În caz contrar, achiziționează o pompă de umflat și două fotolii gonflabile și problema este rezolvată. Adaptează-te în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție astfel încât să obții confortul pe care ți-l dorești. Nu uita nici de accesorii precum perne pufoase și poate o pătură călduroasă pe care să o ai pregătită pentru sezonul rece. Cumpără și o măsuță joasă, pentru cafea, ca să nu împrăștii pe jos paharele și floricelele.

 

Investește într-un sistem audio de calitate

Odată amenajat dormitorul după gusturile și nevoile tale, poți trece la partea tehnică. Vei avea nevoie de imagine și sunet, iar la capitolul audio, un sistem de calitate va face din camera ta un real cinematograf. Sistemele de tip home-cinema permit redarea sunetului exact ca într-o sală de film, motiv pentru care nu e suficient să te limitezi la boxele televizorului, ale laptopului sau ale DVD-ului. Investește într-un sistem audio și răspândește sateliții prin toată camera astfel încât să obții sunetul perfect. Dacă stai la casă și îți plac filmele de acțiune, volumul nu va fi o problemă. Dacă stai la bloc, totul depinde de indulgența vecinilor.

 Smart TV sau proiector, ce alegi?

Nu în ultimul rând, pentru ca dormitorul tău să fie o veritabilă sală de cinema, ai nevoie de un televizor sau, după caz, de un proiector. Dacă optezi pentru un smart TV, ia în considerare că îl vei utiliza și pentru a viziona un jurnal de știri, de exemplu, nu doar pentru aplicațiile tale de filme preferate.

Pentru a te simți cu adevărat ca într-un cinematograf, renunță la picioarele tv-ului și achiziționează un suport pentru a-l prinde pe perete. Dimensiunea smart TV-ului nu trebuie aleasă nici ea la întâmplare, ci în funcție de cât de mare este camera în care va fi amplasat. Pentru un plus de confort, poți opta pentru un suport cu braț lung care să permită rotirea ecranului în funcție de locul unde vrei să stai când vizionezi filmul. Tehnologia a avansat atât de mult încât nu trebuie să-ți faci griji că îți va ocupa foarte mult spațiu, există televizoare cu ecrane extrem de subțiri, perfecte pentru a fi montate pe perete.

Dacă totuși îți dorești un proiector, atunci vei avea nevoie de un perete gol, fără obiecte care să distorsioneze imaginea. Asigură-te că găsești un loc potrivit pentru a face proiecția dacă achiziționezi un astfel de device și, mai ales, că se va vedea impecabil, exact ca la cinema.

Să ai propriul cinematograf la tine acasă nu e deloc o sarcină dificilă, secretul este să te simți confortabil și să amenajezi dormitorul astfel încât să îmbini utilul cu plăcutul. Una peste alta, dacă ești pasionat de filme, nimic nu te poate împiedica să-ți faci sală de cinema și să vizionezi producțiile preferate ori de câte ori îți dorești. Relaxarea trebuie să fie cuvântul de ordine la final, așa că nu face rabat de la nicio preferință în materie de mobilier sau de aparatură. Și nu uita să-ți faci provizii serioase de popcorn!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.