Cum alegi corect tencuiala decorativă de exterior

0

Tencuiala decorativă de exterior înlocuiește cu succes orice alt tip de produs destinat acoperirii fațadelor de construcții. Pentru a alege în mod corect tencuiala decorativă de exterior este nevoie să cunoști foarte bine caracteristicile produsului; de aceea, discutăm în cele ce urmează despre micile secrete neștiute ale alegerii acestui material de construcții. 

Alegerea tencuielii decorative după textură

O caracteristică de bază în alegerea tencuielii decorative de exterior este textura, cunoscută deja pentru unicitate sa. Această textură se obține prin aplicarea tencuielii decorative folosite in finisajele exterioare în anumite feluri, cu anumite tehnici și scule de mână. Textura tencuielii decorative este ușor neregulată și, adesea, este mai apreciată decât coloritul. Tencuiala decorativă de exterior de calitate își păstrează în timp aspectul și culoarea, așa că poți alege pentru casa ta din multitudinea de texturi: bob de orez, tencuieli striate sau tencuieli decorative de exterior „zgâriate”. 

Alegerea tencuielii decorative după culoare

Lucrurile sunt simple în acest caz, pentru că atunci când alegi tencuiala decorativă după culoare trebuie să analizezi preferințele personale, dar și aspectul locuinței la exterior. Ai în vedere culoarea tâmplăriei pe care o are casa ta, dar și culoarea acoperișului. Apoi, poți opta pentru o nuanță complementară sau contrastantă a suprafețelor, în funcție de felul în care îți imaginezi tu că va arăta aspectul final al lucrării. 

Nu există o culoare anume pe care ar trebui să o alegi însă, în unele cazuri, se impune folosirea unor nuanțe adecvate peisagisticii exterioare, pentru ca locuința să nu iasă foarte mult în evidență. 

Alegerea tencuielii în funcție de producător

Producătorul tencuielii decorative poate fi un nume foarte cunoscut, care convinge tocmai prin prisma multitudinii de persoane care au folosit produsele. Este recomandat să nu pierzi din vedere acest aspect pentru că, în cele mai multe dintre cazuri, numele producătorului poate garanta pentru calitatea unor anumite tipuri de vopsele decorative de exterior. 

Alegerea tencuielii decorative de exterior după tipul acesteia

Tencuiala decorativă de exterior este și un produs care este menit să protejeze structura casei tale. Ploaia, zăpada și soarele, umiditatea pot afecta structura pereților; din acest motiv se poate să ai nevoie de o tencuială decorativă exterioară care să protejeze cât mai bine. 

 

Astfel, vei putea alege dintre următoarele tipuri de tencuieli decorative pentru exterior:

  • Tencuială decorativă siliconică─pe bază de rășini siliconice, această tencuială are proprietăți foarte bune în ceea ce privește curățarea plus o membrană elastică de protecție. 
  • Tencuială decorativă silicatică─tencuială pe bază de silicați de potasiu, este ignifugă, rezistentă la apă, așa că se poate curăța cu o deosebit de mare ușurință.
  • Tencuială decorativă minerală─tencuială pe bază de cimenturi, permeabilă, se poate aplica pe straturi suport compatibile minerale: zidărie, BCA, beton.
  • Tencuială decorativă acrilică─tencuieli pe bază de rășini acrilice.
  • Tencuială decorativă mozaicată─tencuială pe bază de rășini și nisip cuarțos (plus apă, în proporțiile menționate de către producători), care ulterior uscării oferă suprafețe foarte rezistente.

 

Tencuiala decorativă are nevoie de substraturi potrivite pentru a fi aplicată, iar regula impune degresarea și curățarea acestora înainte de aplicare. În unele situații va fi nevoie să alegi o amorsă potrivită pentru a spori aderența tencuielii decorative.

 

Tencuiala decorativă de exterior este produsul potrivit atunci când vrei să reîmprospătezi aspectul casei tale, sau chiar a elementelor de decor adiacente. Soclurile sau gardurile pot fi și ele înfrumusețate cu tencuială decorativă, iar acest lucru le va îmbunătăți aspectul dar și rezistența în timp. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.