Crampele menstruale: de ce apar și cum le tratezi

0

De ce apar durerile din timpul menstruației? Este o întrebare pe care majoritatea femeilor și-o pun în decursul vieții. Se pare că atunci când vine vorba despre acea perioada a lunii, crampele menstruale, balonarea și iritabilitatea, deși reprezintă o povara, sunt lucruri la care te aștepți. Cu toate acestea, durerile mai intense, fluxul menstrual abundent și oboseală cronică sunt simptome ale menstruației care îți pot afecta enorm calitatea vieții.

Dacă ai început să cauți informații despre sarcina pe saptamani probabil ai scăpat de durerile menstruale. Însă dacă crampele menstruale fac încă parte din viața ta, te ajutăm cu câteva informații pentru ameliorarea acestora.

 

De ce apar crampele menstruale?

Crampele menstruale fac parte din categoria simptomelor de sindrom premenstrual. Acestea sunt cunoscute și sub termenul de dismenoree și sunt cauzate de producția ridicată de prostaglandine, hormoni produși de către uter care cauzează contracțiile dureroase. Atunci când experimentezi contracții uterine puternice, alimentarea cu sânge a uterului se întrerupe, ceea ce îl va priva de oxigen astfel instalându-se durerile menstruale. Unele femei cu crampe menstruale intense pot să aibă contracții uterine mai puternice decât experimentează alte femei atunci când nasc!

Atunci când experimentezi contracții uterine puternice, alimentarea cu sânge a uterului se întrerupe , ceea ce îl va priva de oxigen astfel instalându-se durerile menstruale. Unele femei cu crampe menstruale intense pot să aibă contracții uterine mai puternice decât experimentează alte femei atunci când nasc!

 

Cum poți să tratezi crampele menstruale?

Probabil primul lucru care îți vine în gând în momentul în care ai dureri menstruale este să apelezi la medicamente. Însă acestea nu sunt o soluție sănătoasă pe termen lung și se recomandă a se lua doar în cazul durerilor mai puternice. Iată câteva dintre cele mai eficiente metode pentru a ameliora durerile în mod natural:

  • Tratament cu căldură

O sticlă cu apă caldă sau plasturii menstruali speciali, cum sunt cei de la ENROUSH, pot fi o soluție salvatoare pentru momentele în care ai dureri menstruale. Aplică căldură pe abdomenul inferior sau pe spate pentru a relaxa mușchii și a-ți oferi o ameliorare a durerii instantanee.

  • Hidratează-te

Este important să bei multe lichide în timpul menstruației și nu numai. Acest lucru te va ajută să scapi de balonare și de inflamație lucru care te va ajuta în cazul crampelor menstruale.

  • Mișcă-ți corpul prin exerciții ușoare sau Yoga

Exercițiile ușoare fizice pot elibera endorfine care ajută la reducerea durerii menstruale.

  • Mănâncă sănătos

Deși poate fi tentant să mănânci doar fast-food în timpul menstruației, pentru a ameliora crampele este de preferat să eviți alimentele bogate în sodiu sau zahăr. În schimb, optează pentru alimente bogate în fibre, fier și magneziu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.