Coronavirus nou – Numărul cazurilor ar putea fi de şapte ori mai mare faţă de cifrele raportate (studiu)

0

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Wuhan, China, ar putea fi de circa şapte ori mai mare faţă de cifrele raportate privind cazurile confirmate până în prezent în China, sugerează un studiu citat vineri de Press Association.

Zeci de cazuri s-ar fi putut răspândi deja în oraşele importante din China, existând riscul apariţiei mai multor epidemii locale, a avertizat o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong.

Aproape 10.000 de cazuri (9.692) au fost confirmate de autorităţile chineze, iar 213 persoane au decedat, toate în China. Cazurile s-au răspândit în peste 20 de ţări din afara Chinei.

Studiul, care se bazează modele şi a fost publicat în jurnalul The Lancet, estimează că până la 75.800 de indivizi din Wuhan, centrul epidemiei, ar fi putut fi infectaţi cu noul coronavirus până la data de 25 ianuarie.

”Nu toţi cei infectaţi cu 2019-nCoV ar necesita sau ar solicita asistenţă medicală. În cazul unei epidemii care se extinde rapid, cu un virus complet nou, mai ales atunci când capacitatea sistemului este depăşită, în timpul perioadelor cu cereri urgente, unii dintre cei infectaţi pot să nu fie consemnaţi în registrul oficial”, a declarat autorul principal al cercetării, profesor Gabriel Leung.

O altă explicaţie pentru discrepanţa dintre cazurile raportate şi cele estimate ar putea consta în faptul că există un decalaj temporal între momentul infectării şi apariţia simptomelor şi între momentul în care persoanele se prezintă cu simptome şi timpul necesar pentru confirmarea cazurilor prin teste de laborator, a adăugat el.

Modelele sugerează, de asemenea, că aceste cazuri s-ar fi putut răspândi în mai multe oraşe din China în număr suficient de mare pentru a deveni epidemii locale.

Autorii atrag atenţia că adevărata dimensiune a epidemiei şi riscul ca aceasta să se extindă rămân incerte.

”În cazul în care…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.