Constanţa: Preşedintele CJ a solicitat înfiinţarea unei linii telefonice la spitalul judeţean, pentru suspecţii de gripă

0

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Horia Ţuţuianu, a solicitat marţi conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa să înfiinţeze o linie telefonică specială pentru a putea fi ajutaţi cu informaţiile necesare cetăţenii care acuză că ar fi contactat virusul gripal sezonier sau alte viroze.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa i-a cerut managerului spitalului, Cătălin Grasa, să înfiinţeze o linie telefonică pentru a-i ajuta pe locuitorii care suspectează că ar fi contactat virusul gripal sezonier sau alte viroze, să fie cât mai eficient informaţi”, a informat, printr-un comunicat de presă, CJ Constanţa.

În plus, conform sursei citate, Ţuţuianu a solicitat conducerii unităţii medicale să urgenteze încheierea unui protocol de colaborare între SCJU, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean, în vederea „intervenţiei cât mai prompte” în cazul virozelor şi a gripei sezoniere.

Solicitările respective au fost făcute în cadrul unei vizite pe care reprezentantul CJ Constanţa a făcut-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Totodată, Horia Ţuţuianu a anunţat demararea procedurilor necesare înfiinţării, în cel mai scurt timp, a unei Secţii de Gastroenterologie în cadrul SCJU „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, primul pas în acest sens fiind identificarea spaţiului în care va putea să funcţioneze această nouă secţie.

„Înfiinţarea unei Secţii de Gastroenterologie reprezintă o necesitate pentru o unitate medicală de anvergura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanţa, mai ales că acesta deserveşte şi judeţele din jur. În acest moment patologia digestivă este în creştere şi este nevoie de asigurarea unui număr mai mare de paturi. Vă reamintesc că anul trecut Cabinetele de Endoscopie Digestivă şi Ecoendoscopie din cadrul Laboratorului de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.