Claudine Auger, prima actriţă franceză în rolul Bond Girl, a murit la 78 de ani

0

Actriţa Claudine Auger, care a obţinut notorietate internaţională după ce a devenit prima franţuzoiacă care a interpretat rolul Bond Girl, în filmul „Thunderball” din 1965, alături de Sean Connery, a murit miercuri la vârsta de 78 de ani, a anunţat agenţia Time Art citată de AFP.

Claudine Auger a murit la Paris, a precizat agenţia artistică care o reprezenta.

Cea care a început cu roluri mici alături de Romy Schneider şi Alain Delon („Christine”-1958), apoi în „Testamentul lui Orfeu” din 1960 în regia lui Jean Cocteau, este cunoscută mai ales pentru rolul său din franciza James Bond.

Cu mult înainte ca Lea Seydoux, Eva Green şi Carole Bouquet să interpreteze rolul Bond Girl, Claudine Auger a întruchipat-o pe Domino, care îl ajută pe agentul 007, interpretat de Sean Connery, să distrugă organizaţia criminală condusă de fostul ei iubit.

Tânăra actriţă, de o frumuseţe răpitoare, a câştigat castingul în faţa lui Raquel Welch, Faye Dunaway şi Julie Christie. Pentru ea, personajul Domino, iniţial italian, a devenit francez.

Născută în aprilie 1941, Claudine Auger şi-a început cariera ca model, devenind Miss Cinemonde în 1957, după numele unei reviste în vogă, apoi a reprezentat Franţa la concursul Miss World în 1958.

În paralel, această „regină a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.