Ciclismul și mersul pe jos – 2 alternative sănătoase de a face mișcare

0

Sănătatea fizică, psihică și emoțională a unei persoane reprezintă o combinație eficientă între alimentația variată, practicarea sporturilor și detașarea de agitația zilnică, alături de realizarea controalelor medicale și a testelor de rutină care sunt acoperite de o asigurare medicală. Acestea sunt câteva dintre principalele ingrediente care favorizează adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe moderație.

Sportul este una dintre cele mai recomandate și accesibile activități, indiferent de performanța individuală, datorită faptul că încurajează jucătorii să rămână activi și sănătoși, să își dezvolte abilități de comunicare și să își sporească încrederea în sine. În timpul practicării sportului sunt exercitate și îmbunătățite abilitățile motorii și cognitive care, extrapolate, ajută practicantul să dea randament maxim în activitățile zilnice.

Sportul asigură beneficii la nivelul funcției pulmonare și a inimii, respectiv reduce afecțiunile medicale precum hipertensiunea arterială și osteoporoza sau densitatea osoasă redusă. Cu toate acestea, practicarea unui sport nu garantează sănătatea fizică, la fel cum accesul la o asigurare privată de sănătate nu înlocuiește grija fiecăruia față de sine.

În completarea acestei activități și, cu impact pozitiv important, vine mersul pe jos, fie că este practicat în drum spre serviciu sau la cumpărături, fie sub forma unei plimbări relaxante. De la pierderea în greutate, reducerea stresului, scăderea tensiunii arteriale și până la diminuarea riscului de a dezvolta boli cronice, mersul pe jos – chiar și pentru 30 de minute – are efecte pozitive la nivel fizic, emoțional și psihic.

Mersul pe jos este o activitate recomandată pentru toată lumea și reprezintă o alternativă pentru aceia care nu pot practica sporturi mai dinamice. Întrucât păstrarea motivației poate fi dificilă uneori, este importantă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.