Cele mai comune urgențe dentare și cum să le previi

0

Urgențele dentare necesită atenție medicală imediată. Anumite leziuni sau traume dentare și gingivale se pot agrava și provoca serioase complicații. Prin adoptarea unor măsuri de prevenție poți evita apariția urgențelor dentare și să-ți menții sănătatea orală la un nivel optim. Citește în articolul de mai jos care sunt cele mai comune urgențe dentare și ce recomandă specialiștii pentru a le preveni.

Durerea de dinți

Durerea dentară poate avea mai multe cauze, dar cea mai comună o reprezintă apariția cariilor. Aceasta poate fi cauzată și de bruxism, o afecțiune de cauză psihologică în care pacienții scrâșnesc în mod incontrolabil dinții în timpul zilei sau al somnului. Dacă durerea dentară reprezintă o urgență medicală, este important să comunici medicului dacă ai și alte simptome, cum ar fi dureri de urechi, dureri de cap sau de maxilar, pentru tratament și diagnostic adecvat. În cazul în care cauți un doctor stomatolog sector 2, ne poți contacta pentru un consult stomatologic pentru a identifica rapid cauza durerii dentare.

Dinte fracturat sau fisurat

Dacă ai suferit o fractură dentară, trebuie să te prezinți de urgență la un medic specialist. Fracturile și fisurile dentare pot provoca dureri și disconfort accentuat și prezintă riscul de a dezvolta o infecție. Cu cât fractura este tratată mai rapid, cu atât se reduce acest risc, iar dintele afectat poate fi restabilit mai ușor. Dacă totuși dintele se infectează, este nevoie de tratament de canal radicular de urgență. În cazul în care copilul tău este cel care a suferit o fractură dentară, ia legătura cu clinica noastră de stomatologie pentru copii pentru un tratament specific.

 Avulsia dentară

Avulsia dentară reprezintă pierderea accidentală a unui dinte din alveola sa în urma unui traumatism. Acest lucru nu înseamnă doar pierderea definitivă a dintelui. Procedura de urgență o reprezintă replantarea dintelui, care implică repoziționarea acestuia în alveolă. După replantare, poate fi necesară tratarea canalelor radiculare pentru a preveni și trata orice infecție.

Descimentarea sau deteriorarea lucrărilor dentare

Dacă o lucrare dentară, cum ar fi o coroană sau punte, s-a descimentat sau deteriorat, încearcă să nu mesteci în zona afectată. Păstrează zona curată prin igienă orală pentru a preveni acumularea bacteriilor. Acest lucru previne complicațiile și disconfortul și poate reduce riscul unei infecții. Programează-te cât mai rapid la un medic stomatolog pentru restabilirea lucrărilor.

Prevenirea urgențelor dentare

Pentru a preveni urgențele dentare, folosește o gutieră de protecție atunci când practici anumite sporturi și fii atent la alimentele dure care pot fractura dinții. În plus, este important să menții o igienă orală riguroasă pentru a preveni cariile dentare sau bolile gingivale. Periază dinți de două ori pe zi folosind o pastă de dinți cu fluor și utilizează zilnic ața dentară. De asemenea, vizitele regulate la dentist pentru controale ajută la prevenirea problemelor dentare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.