Cele mai bune scule și unelte în gospodărie

0

Atunci când locuiești la casă și ai o gospodărie mare, cu siguranță vei avea nevoie de mai multe scule și unelte care să-ți fie de folos în diferite activități gospodărești. Fie că îți place bricolajul sau pur și simplu vrei să-ți întreții casa fără să mai fie nevoie să apelezi la specialiști pentru probleme minore, cu siguranță vei găsi acest articol de folos. Descoperă cele mai bune scule și unelte în gospodărie! 

Bormașină 

Nu e nevoie să alegi o bormașină de putere foarte mare, 500-800 W sunt suficient pentru ceea ce ai nevoie în gospodăria ta. Important este ca aceasta să aibă și percuție. Pentru a nu avea nicio surpriză și a putea da găuri în orice material, asigură-te că îți achiziționezi și burghie pentru lemn, metal și beton. Costul bormașinii se va amortiza rapid, mai ales dacă iei în considerare faptul că nu va trebui să apelezi la un meșter ori de câte ori ai nevoie să realizezi câteva găuri. 

Drujbă electrică 

Cu o drujbă electrică poți tăia aproape orice, chiar dacă este vorba de un material mare sau gros, pentru că este un instrument foarte versatil. Fie că ai nevoie să tai cherestea sau beton, o drujbă electrică îți va fi de folos și-ți vei termina treaba într-un timp mult mai scurt. Există drujbe care pot tăia chiar și prin beton, cărămidă sau piatră naturală, așadar alege-o pe cea potrivită nevoilor tale. 

Polizor unghiular 

Polizorului unghiular i se mai spune în limbajul comun, popular, și flex. Cu ajutorul acestuia poți lustrui orice suprafață (piatră, metal, ceramică, lemn), în funcție de discul pe care îl alegi. În timp ce îl folosești vei avea nevoie și de ochelari de protecție, așadar nu uita să-i achiziționezi. 

Trusă de șurubelnițe 

În orice gospodărie vei avea nevoie și de o trusă de șurubelnițe de diverse mărimi, cu capul în cruce (acestea sunt supranumite șurubelnițe Phillips) sau cu capul drept. Orice obiect de mobilier, fie el de grădină sau de interior, se poate monta și demonta cu șuruburile și șurubelnița potrivite. 

Trusa de chei 

Trusa de chei trebuie să conțină mai multe chei fixe, chei hexagonale (sau inbusuri) și o cheie franceză. Aceasta din urmă este variabilă, astfel încât poți fixa cu ea aproape orice. Nu doar că îți vei rezolva orice problemă foarte rapid, dar nici nu va mai fi nevoie să apelezi la un instalator în cazul în care ai nevoie să schimbi o baterie de chiuvetă sau furtunul de duș. 

Patente 

Poți opta pentru 2-3 patente de calitate de care să le folosești pentru a fixa șuruburile și piulițele după ce le-ai înșurubat cu șurubelnița. Este important ca patentele să aibă mânerele izolate, mai ales în cazul în care vei lucra la aplicațiile electrice. Este o măsură de protecție în plus, pe lângă închiderea întrerupătorului în primă instanță. 

Ciocane 

Ciocanele sunt indispensabile pentru a bate cuie, fie că îți construiești un hambar, o băncuță de lemn pe care să stai pentru a privi apusul soarelui din curte, sau chiar un atelier de lucru. Chiar și în cazul în care nu plănuiești să construiești nimic, nu știi niciodată când îți va fi util un ciocan sau când va trebui să fixezi mai bine un obiect din curte, mai ales dacă i se slăbesc câteva cuie. 

În cazul în care ești mare amator de meșterit și de bricolaj, cu siguranță vei aprecia toate aceste scule și unelte utile în orice gospodărie. 

Chiar dacă acestea nu se numără în mod special printre pasiunile tale, este indicat să le ai la îndemână deoarece îți vor salva timp și bani, întrucât nu va mai fi nevoie să apelezi la instalatori, tâmplari sau electricieni.

Nu e cazul să te aventurezi singur atunci când apar probleme complexe, însă cele care necesită o minimă intervenție, cu siguranță pot fi rezolvate cu astfel de unelte și cu puțină răbdare. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.