Ce probleme pot fi tratate cu fațetele dentare?
Fațetele dentare au devenit unele dintre cele mai populare proceduri de stomatologie cosmetică. Aceste construcții protetice uni-dentare sunt reprezentate de o foiță fină care se aplică pe partea exterioară a dinților pentru a îmbunătăți aspectul estetic al acestora. Datorită rezultatelor spectaculoase pe care le oferă într-un timp extrem de scurt, fațetele dentare sunt cea mai simplă variantă pentru a obține un zâmbet strălucitor. Există două tipuri de astfel de structuri artificiale, respectiv din porțelan și din compozit. Dincolo de nevoia estetică, folosirea fațetelor reprezintă o soluție inovatoare și eficientă în tratarea anumitor probleme dentare. Iată ce trebuie să știi despre aceste componente înainte de a opta pentru aplicarea lor.
Probleme tratate cu fațetele dentare
Ca și tratament, fațetele dentare pot fi utilizate pentru restaurarea dinților ciobiți sau fisurați, a celor nealiniați, neuniformi ori care au formă și structură neregulată. În cazul pacienților care nu mai pot beneficia de obturații care să le rezolve perfect problemele, structurile artificiale sunt cea mai bună variantă. Fațetele acoperă în totalitate și modificările de culoare ori petele inestetice care nu pot fi îndepărtate prin detartraj, periaj sau albire dentară profesională. De asemenea, sunt o soluție eficientă pentru dinții care au fost scurtați din cauza unui proces de uzură sau în cazul celor înghesuiți ori încălecați, pentru care nu se poate interveni ortodontic. Fațetele dentare sunt ideale și pentru a închide spațiile inestetice formate între dinți, treme și diasteme, cunoscute sub numele de strungărețe.
Componentele artificiale nu sunt însă recomandate în toate cazurile. Există și situații când nu trebuie indicate ca soluții de tratament, ca de exemplu în cazul dinților cariați sau cu afecțiuni gingivale. De asemenea, fațetele sunt contraindicate atunci când dinții au…
Citeste continuarea AICI