Ce poți face cu cărțile de care nu mai ai nevoie?

0

Te-ai întrebat vreodată ce își dorește o carte? Ei bine, orice carte vrea să își găsească locul în raftul unui iubitor de lectură. O bibliotecă va fi întotdeauna spațiul propice pentru orice carte și va înfrumuseța casa oricărui pasionat de lectură. Prin urmare, dacă ai cărți pe care deja le-ai citit și vrei să le faci cunoscute și altor persoane care adoră să citească, atunci le-ai putea vinde. Indiferent că vrei să îți reorganizezi biblioteca sau ai mai multe exemplare dintr-un volum de care nu mai ai nevoie, există o grămadă de cititori care sunt interesați să cumpere cărți. Așa că, de ce să nu creezi un circuit al cărților, astfel încât toți pasionații de lectură să iasă în câștig?

Cărțile sunt acele obiecte de care ne este foarte greu să ne despărțim. Poate ți s-a întâmplat și ție să nu mai ai spațiu în bibliotecă sau chiar în casă pentru cărți, dar, cu toate acestea, să îți fie greu să renunți la ele. Câteodată, însă, este necesar să te desparți de anumite cărți, mai ales când ele și-au atins scopul și au ajuns să reprezinte doar obiecte decorative. De aceea, dacă te-ai pune în locul unei cărți, cu siguranță ți-ai da seama că ea nu își dorește să stea deoparte, ci să ajungă pe raftul altui cititor, pe care să îl îmbogățească mental și spiritual, la fel cum s-a întâmplat și cu tine.

Dacă ai cărți care nu-ți mai folosesc poți să le faci cadou unui prieten, unui coleg sau pur și simplu unei persoane necunoscute, care știi că s-ar bucura de ele. De asemenea, poți să donezi carțile, de exemplu unei școli, biblioteci sau unui anticariat.

O idee foarte bună de a valorifica cărțile de care nu mai ai nevoie este să le și vinzi, în special dacă volumele de care dispui sunt în stare bună. Totodată, dacă ai cărți din diferite domenii, serii de autor ori ediții de carte rară este recomandat să iei legătura cu specialiști care cumpără cărți și care îți pot face o evaluare a volumelor la un preț corect. În acest mod, banii pe care îi obții din vânzarea cărților de care nu mai ai nevoie, îi poți investi în cumpărarea altor titluri noi, și astfel plăcerea lecturii nu trebuie să fie un efort financiar.  

De ce să-ți vinzi cărțile într-un anticariat

Dacă te-ai decis să vinzi cărțile de care nu mai ai nevoie, o soluție pe care o ai la îndemână sunt anticariatele. Într-un anticariat vei găsi specialiști care te vor îndruma cu privire la cărțile tale și care le vor aprecia în funcție de anumite criterii. În plus, multe anticariate îți oferă posibilitatea de a se deplasa la domiciliul tău în mod gratuit pentru a evalua și a cumpăra cărțile pe care vrei să le vinzi și, în plus, poți să-ți primești banii pe loc. Este bine să ai în vedere și experiența unui anticariat în vânzarea de carte, pentru că astfel vei putea primi sfaturi cu privire la cărțile tale și, totodată, o ofertă de preț corectă, în funcție de valoarea pe care o au cărțile pe care vrei să le vinzi.

În concluzie, atunci când îți vinzi o parte din colecția de cărți, îi oferi altei persoane posibilitatea de a se bucura de cărțile respective așa cum ai făcut-o și tu, chiar într-un mod mai accesibil, având în vedere că într-un anticariat cărțile au de obicei prețuri mai mici în comparație cu cărțile noi. În plus, o carte este un obiect care poate fi reutilizat la nesfârșit și nu este deloc greu să îi găsești o casă nouă. Astfel, protejezi și natura, pentru că, practic, contribui la o formă de reciclare naturală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.