Ce este bruxismul: Principalele simptome

0

Și tu ai avut experiențe neplăcute la ultimul consult stomatologic? Exista situații în care medicii uită să își concentreze atenția și pe experiențele pe care le trăiesc pacienții, cu urmărea ca, în momentul în care părăsești respectivul cabinet ai dobândit și mai multe frici sau confuzii. Însă, în cabinetele moderne, de ultimă generație, precum cabinet stomatologic dr. Alexandra Mircea, este încurajată comunicarea deschisă medic-pacient astfel încât toate întrebările să își găsească răspuns. Vei ști concret ce presupune și cum se tratează fiecare problemă dentară în parte. Astfel, le vei putea acorda atenția necesară.

Cea mai mare mulțumire este să privești pacientul care pleacă din cabinet încântat de cum arată, fericit, zâmbind cu gura până la urechi! Stomatologia s-a schimbat fundamental. Pe lângă tehnologiile pe care le avem disponibile, relația medic-pacient este complet reconfigurată astăzi. Majoritatea abordărilor sunt centrate pe pacient și pe modul în care nu doar este tratată afecțiunea, ci pacientul înțelege și de ce e important un anumit tip de tratament. ” mărturisește dr. Alexandra Mircea.

Un exemplu clasic este bruxismul – o afecțiune de care foarte puțini sunt conștienți, tocmai din cauza lipsei informațiilor din surse specializate. Denumirea populară este scrâșnit din dinți și se manifestă, cu precădere, noaptea. Un astfel de tic, pe care îl poți manifesta și în timpul zilei poate avea numeroase efecte asupra sănătății dentare. Există câteva semne definitorii la care trebuie să fii foarte atent/ă:

  • O stare de oboseală constantă – Mai ales după ce te trezești din somn. Mușchii feței sunt foarte încordați și vei resimți o stare de tensiune pe tot parcursul zilei.
  • Articulația temporo-mandibulară provoacă dureri – Orice mișcare îți va oferi o stare de disconfort, mai ales în timpul masticației.
  • Dinții devin din ce în ce mai mici – În primă fază o să ți se pară doar că este o impresie. Însă, este o realitate care se petrece din cauza uzurii dentare care apare în urma scrâșnitului.
  • Observi că dinții prezintă ciobiri – Din cauza presiuni exercitate, smalțul dintelui poate suferi fracturi serioase. De asemenea, substanța de la baza dinților  poate dispărea.
  • Sensibilitate dentară – Este foarte pregnantă mai ales atunci când consumi alimente sau băuturi foarte reci sau foarte calde.

Haosul cotidian sau stresul continuu sunt două dintre principalele cauze care determină apariția unei asemenea afecțiuni. 

“A conștientiza din timp ce este bruxismul este un  avantaj enorm în păstrarea sănătății dentare. Ai ocazia să  stopezi din timp efectele negative ale unui stil de viață nesănătos. Aici intervine abordarea modernă a stomatologiei: poți stabili un echilibru și între ce poate face stomatologia și unde e nevoie ca pacientul să întrețină.” continuă dr. Alexandra Mircea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.