Ce dietă trebuie să adopte grupele sanguine

0

Grupele sanguine nu sunt responsabile doar pentru realizarea transfuziilor și determinarea unei afecțiuni sau boli. Acestea sunt complexe și necesită o anumită alimentație, în funcție de tipul ei. Medicii nutriționiști sunt de părere că indiferent de ce grupă sanguină avem, nu trebuiem să ignorăm nici o grupă de alimente. În plus, este întotdeauna recomandat să consumăm tot ceea ce ne face plăcere. Dar este important să ținem seama de câteva sugestii în ceea ce privește alimentația, conform fiecărei grupe sanguine.

Spre exemplu unele persoane spun că grupa A2 ar trebui să consume cât mai multe fructe și legume și să nu exagereze cu carnea.

Nutriționiștii sunt de părere că acest pont este pe jumătate adevărat. Adică aceste persoane ar trebui să aibă o dietă alimentară cât mai echilibrată ce se bazează pe proteine vegetale și animale, grăsimi, carbohidrați, glucide, dar întotdeauna să opteze pentru fructe și legume. Acest lucru este indicat deoarece fructele și legumele le oferă celor din grupa sanguină A2 vitaminele și mineralele necesare organismului.

Grupa 01- Dietă pe bază de proteine

Persoanele din grupa sanguină 01 ar trebui să adopte o alimentație bazată în mare parte pe proteine de origine animală, adică carnea. Aceștia trebuie să consume carne și pește pentru energia optimă, însă trebuie să se ferească de carbohidrați pentru că digestia lor devine îngreunată. La fel putem spune și despre lactatele și cerealele de care aceștia ar trebui să se ferească.

Grupa A2- Dietă pe bază de vegetale

Așa cum am menționat, această grupă ar trebui să se încadreze persoanelor vegetariene, după cum spun specialiștii. Adică pentru persoanele din grupa sanguină A2, o dietă pe bază de fructe și legume le-ar aduce foarte multe beneficii. În plus, organismul acestora are potențial mai mare de a asimila nutrienții din legume, nuci, fructe, semințe și cereale. În…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.