Cât de interesați sunt românii de un stil de viață adecvat

0

Românii au început să conștientizeze din ce în ce mai tare importanța unui stil de viață sănătos, iar acest lucru se vede și atunci când vine vorba despre interesul lor pentru alimentație.

Un studiu conceput de Mind The Gap, o companie special creată în cercetare de piață și consultanță a scos la iveală faptul că 69% dintre oameni susțin că aleg produse alimentare cât mai naturale, iar 68% optează pentru produse alimentare ce provin din culturi românești, atunci când au ocazia.

„Interesul românilor faţă de alimentaţia sănătoasă nu este neapărat o noutate, dar a devenit o tendinţă mai vizibilă sub influenţa unor factori precum: campaniile educaţionale lansate de autorităţi în mass media (legate de consumul de sare, apă, grăsimi, alcool), iniţiativele unor retaileri populari de încurajare a consumului de produse locale, proaspete sau naturale, promovarea intensivă a gamelor bio sau cu ingrediente sănătoase”, a afirmat Mirela Bâlcan, Senior Partner Mind the Gap.

Atenția acordată alimentației reiese și din faptul că sursele de informare dedicate: – emisiunile TV, blogurile și site-urile pe teme de sănătate, mișcare, nutriție, etc. sunt accesate de către 35% dintre români. Tot sub o formă de confirmare în această direcție, 34% dintre români iau suplimente alimentare sau fac numeroase tratamente naturiste pentru a preveni unele afecțiuni.

Interesul față de un stil de viață sănătos și adecvat nu se reflectă doar în alegerile alimentare, ci și în conștientizarea importanței mișcării și a sportului. Așadar, 32% dintre români declară că fac sport de minimum o dată pe săptămână, iar dintre aceștia cei mai activi sunt tinerii ce au vârstele cuprinse între 16 și 29 de ani, care fac mișcare cu o frecvență de 56%. De cealaltă parte, cea mai sedentară grupă de vârstă este cea de 50-59, cu 16%. În plus, 24%…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.