Care sunt simptomele anemiei? – Glow Magazin

0

Te simți obosită, lipsită de vlagă, de energie? Toată lumea te întreabă de ce ești atât de slăbuță și palidă? S-ar putea să fii anemică. Nu cunoști simptomele acesteia? Ți le dezvăluim noi azi!

Anemia este provocată de o diminuare puternică a nivelului de hemoglobină din sânge, proteina care conferă sângelui culoarea sa roșie. Fabricată grație fierului conferit prin alimentație, aceasta permite transportul oxigenului din plămâni spre organe. În momentul în care nivelul de hemoglobină scade drastic, se diminuează și oxigenarea țesuturilor și a mușchilor în special. Ceea ce provoacă și o oboseală fizică importantă. Anemia lejeră este adesea destul de bine tolerată de corp, aceasta adaptându-se în funcție de lipsa de oxigen.

Paloare
Anemia se caracterizează printr-o paloare a feței, a mucoaselor în special. După cum spuneam mai sus, hemoglobina este cea care conferă sângelui culoarea roșie și culoarea rozalie de la nivelul pielii și al mucoaselor. În caz de anemie, sângele este mai puțin concentrat în hemoglobină, ceea ce provoacă paloarea.

Dureri de cap
Durerile de cap frecvente pot fi semnul unei anemii. În cazul unei anemii, concentrația de hemoglobină din sânge care este responsabilă de transportarea oxigenului în țesuturi se diminuează. Acest lucru provoacă diminuarea oxigenării în organism, la nivelul creierului în special. Durerile de cap sunt semnul unei cantități insuficiente de oxigen la nivel cerebral.

Pierderea apetitului
Într-un stadiu mult mai avansat al anemiei se poate observa simptome precum pierderea apetitului. Dacă anemia a fost gravă poate apărea și o sete intensă.

Amețeli și probleme de concentrare
Persoanele anemice pot avea amețeli, le este greu să-și ducă la bun sfârșit activitățile cotidiene și profesionale din cauza problemelor de concentrare. În caz de anemie, concentrația de hemoglobină…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.