Care sunt principalele surse de finanțare ale unei afaceri?

0

Au trecut de mult timpurile în care oamenii de afaceri foloseau o singură modalitate de a obține finanțare pentru afacerea lor. Alternativele oferă acum proprietarilor de afaceri mai multe opțiuni, permițându-le să aleagă cea mai bună soluție pentru a se potrivi nevoilor lor. Pentru a ajuta la luarea acestei decizii un pic mai ușoară, urmărește în cele ce urmează câteva surse populare de finanțare a afacerilor. 

1. Prietenii și membrii familiei

Dacă ai noroc, prietenii și membrii familiei ar putea fi cei mai îngăduitori investitori ai tăi. Nu au tendința să te facă să-ți garantezi casa și s-ar putea chiar să fie de acord să-ți revină interesul pentru compania ta pentru un randament nominal.

 2. Clienții

Plățile în avans de la clienți, presupunând că termenii nu sunt prea oneroși, îți pot oferi banii de care ai nevoie, la un cost relativ scăzut, pentru a-ți menține afacerea în creștere. Avansurile demonstrează, de asemenea, un nivel de angajament al clientului respectiv față de operațiunea ta. Această strategie le-a permis să crească mai repede și cu resurse limitate.

3. Împrumuturile bancare

Un împrumut bancar este cea mai tradițională formă de finanțare a afacerilor. În esență, o bancă va împrumuta banii unei afaceri pe baza valorii sale, a planului de afaceri și a capacității percepute de a rambursa împrumutul. 

Această sursă de finanțare se potrivește cel mai bine compaiilor  cu un istoric bun care caută o sumă forfetară pentru investiții, dar nu se grăbesc.

Un credit pentru IMM-uri este o sursă fiabilă și de încredere de finanțare a afacerilor. Băncile pot împrumuta sume mari de bani pe termene mai lungi, cu rate de dobândă rezonabile. O sursă de finanțare pentru efectuarea de achiziții mari sau extinderea unei afaceri cu un profil de credit bun.

Trebuie luat în considerare și faptul că împrumuturile bancare nu au fost concepute ținând cont de nevoile întreprinderilor mici. Condițiile pe care le oferă sunt adesea rigide, iar împrumuturile în sine pot fi dificil de obținut fără o experiență substanțială sau o garanție valoroasă. În plus, procesul de aplicare este adesea complicat și consumă mult timp, inclusiv planuri de afaceri, taxe legale. Nici ele nu sunt obținute rapid.

Nu doar băncile oferă împrumuturi! 

4. Cardurile de credit pentru afaceri 

Un card de credit de afaceri este o formă foarte convenabilă de finanțare. Dar, deși este apreciat pentru confortul său; fizicitatea acestuia vă poate lăsa afacerea vulnerabilă la furt sau fraudă. 

Această formă de finanțare se potrivește bine întreprinderilor ocupate care au nevoie de finanțare rapidă, în special pentru cheltuielile zilnice, cum ar fi achiziționarea de acțiuni sau echipamente.

Un card de credit bancar este o modalitate destul de rapidă și convenabilă de a obține finanțare atunci când ai cel mai mult nevoie. Nu este deosebit de greu să te califici (există opțiuni pentru a se potrivi majorității profilurilor de credit), plus că nu este garantat, astfel încât niciunul dintre activele tale nu va fi în pericol. Dacă rambursezi integral în fiecare lună, costul poate fi foarte mic.

De asemenea poate fi o modalitate riscantă de a investi în afacerea ta din câteva motive. În primul rând, un card de credit poate fi scump, deoarece dobânda este de obicei mare și se poate acumula rapid dacă soldul nu este plătit la timp în fiecare lună. Un card de credit este, de asemenea, mai potrivit pentru cheltuirea unor sume mai mici, deci dacă ai nevoie de o sumă în bloc, există alternative mai bune disponibile, cum ar fi un avans de numerar pentru afaceri sau un împrumut bancar. 

Este important de reținut că depășirea plății limită și / sau întârzierea poate costa foarte mult și poate contribui la un rating de credit negativ care va afecta negativ capacitatea de a accesa alte forme de finanțare a afacerii tale.

     5.  Facturarea facturilor 

Facturarea facturilor este un tip de finanțare debitoare în care o companie își vinde facturile deschise către o companie de factoring pentru o sumă redusă care este disponibilă imediat. În esență, vei primi fonduri avansate ori de câte ori afacerea ta emite facturi noi, iar compania de factoring va primi plata facturii respective. 

Întreprinderilor care au emis facturi și care au nevoie de finanțare pentru cheltuielile zilnice pentru a menține fluxul de numerar constant li se potrivește cel mai bine această formă de finanțare.

Facturarea facturilor este o soluție flexibilă de împrumut. Suma pe care o afacere o poate împrumuta crește odată cu creșterea vânzărilor. În plus, împrumutul nu este garantat, ceea ce înseamnă că proprietatea dvs. nu va fi vreodată expusă riscului, așa cum s-ar putea întâmpla cu un împrumut bancar. Celălalt beneficiu este externalizarea operațiunilor din spatele colectării plăților de la furnizorii dvs., deoarece compania de factoring își asumă efortul și riscul ca aceștia să nu plătească la timp sau deloc. 

Decizia sursei corecte de fonduri este o decizie crucială de afaceri luată de manageri. Utilizarea unei surse greșite mărește costul fondurilor, care la rândul lor ar avea un impact direct asupra fezabilității proiectului în cauză. Potrivirea necorespunzătoare a tipului de capital cu cerințele afacerii poate merge împotriva bunei funcționări a afacerii. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.