Care sunt cele mai populare SUV-uri pe șoselele din România?

0

Primele SUV- uri (Sport Utility Vehicle) au apărut în perioada celui de-al doilea război mondial, fiind mașini de teren proiectate pentru a fi folosite de armata americană. Pentru că s-au dovedit extrem de eficiente, producătorii au decis după război să își extindă oferta și pe zona civilă, și astfel s-a ajuns la modelele moderne și performante din ziua de azi.

Modelele din gama SUV dispun de toate caracteristicile pe care orice utilizator și le dorește pentru mașina sa, fiind încăpătoare, performante, sigure și dotate cu cele mai noi tehnologii. Au motoare de mare putere, iar consumul este pe măsură, însă astfel pot răzbate pe cele mai dificile terenuri, descurcându-se excelent și pe șosea.

În ciuda prețurilor mai mari și a costurilor de întreținere ridicate, mulți români își cumpără SUV-uri, iar acest lucru se vede zilnic în trafic. Noi am făcut un mic sondaj, pe baza căruia am aflat care sunt cele mai populare SUV-uri în rândul șoferilor români.

Dacia Duster

Marele atu al Daciei Duster este prețul, mai mic decât al celorlalte modele din gamă, motiv pentru care această mașină românească este foarte populară și peste hotare. Este cel mai modern și cel mai rapid model produs de Dacia, cu un motor Daimler de 150 de cai putere și un cuplu de 250 Newton metri. Atinge o viteză maximă de 191 de kilometri iar pentru a ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră îi sunt necesare 10,4 secunde.

Ford Kuga

Disponibil în oferta nesteautomotive.ro, SUV-ul celor de la Ford dispune de un sistem de tracțiune integrală inteligentă, capabil să determine de câtă aderență, balans în viraje de ce nivel de reacție este nevoie pe carosabilul umed, acoperit cu gheață sau pe teren schimbător. Acesta poate muta tracțiunea pe puntea din față sau pe cea din spatem, în funcție de condițiile de drum, îmbunătățind astfel considerabil manevrabilitatea. Un test drive cu un Ford Kuga vă va convinge cel mai bine de calitățile acestui SUV.

Mazda CX 5

Românii preferă cu precădere versiunea diesel, cu motor de 2.2, capabil să dezvolte 175 de cai putere. Tracțiunea este integrală iar cutia de viteze este una automată, în șase trepte. Modelul este la a doua generație, iar până la acest moment, producătorul anunță ca a vândut peste 1,5 milioane de unități.

Range Rover Velar

Lansat în 2017, modelul nu și-a pierdut deloc din popularitate până la acest moment, în mod special datorită dotărilor premium de la bord. Tehnologie este una hi-tech, fiind controlată de pe trei ecrane mari de pe bord și consola centrală. Este dotat cu funcții speciale pentru off-road și terenuri dificile dintre care se remarcă asistența la coborârea pantelor și funcția Terrain Response 2.

Volvo XC 40

Vorbim de Mașina Anului 2018 în Europa, iar asta explică și popularitatea de care se bucură în România.  Este un SUV de clasă mică, dar cu numeroase calități atletice, fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 6,5 secunde. Formele sunt simple, iar interiorul este unul minimalist, însă asta nu a împiedicat cu nimic creșterea cu 15% a vânzărilor anul trecut.

Mercedes Benz Clasa G

Producătorul german a păstrat design-ul clasic de la finele anilor ’70, atunci când a scos pe piață prima generație a acestui model. SUV-ul are un aer retro, cu balamalele portierelor la vedere – pe exterior, roata de rezervă prinsă pe ușa din spate de la portbagaj, semnalizatoarele pe capotă și formă „pătrățoasă” a caroseriei.

Indiferent de producător, toate modelele enumerate au o serie de caracteristici importante în comun, printre care trebuie menționate siguranța, confortul, spațiul generos, autonomia și capacitatea de a face față pe orice fel de drum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.