Care este lumina potrivită pentru realizarea unui machiaj impecabil?

0

Te-ai uitat vreodată în oglinda din mașină și ai realizat cât de incorect este machiajul tău? Cel mai probabil l-ai făcut în baie, unde iluminarea este improprie pentru o operațiune atât de importantă. Crearea unei zone pentru machiaj cu o iluminare potrivită este necesară oricărei femei. Acest lucru te va ajuta chiar dacă nu ești expertă în machiaj, deoarece rezultatele obținute în condiții de iluminare perfecte, te vor uimi foarte tare. 

Toți specialiștii sunt de acord că lumina naturală este cea mai bună. Fiind uniform difuzată și clară, îți permite să vezi cu ușurință dacă ceva nu este în regulă la machiajul tău. 

Există trei detalii care fac iluminatul să fie perfect pentru machiaj, astfel:

  • Cantitatea de lumină
  • Culoarea luminii
  • Direcția luminii

Când vine vorba despre cantitatea de lumină, nu există o regulă generală. Dar, la modul general, becurile între 75 și 100 de wați sunt o alegere bună. Va fi nevoie să fii atentă dacă alegi un bec clasic, unul cu lumina fluorescentă ori unul cu LED. Acestea două din urmă, vor oferi aceeași cantitate de lumină, dar etichetate cu o putere mai mică. Puterea este de fapt cantitatea de energie sau electricitate pe care o folosește becul, nu cantitatea de lumină pe care o degajă. 

Culoarea luminii este recomandată să fie albă naturală. Combinată cu o putere de 60 – 75 de wați, oferă contextul perfect pentru un machiaj reușit. Orice lumină mai strălucitoare te va face să te machiezi prea mult. Evită luminile galbene, roz și fluorescente, deoarece te vor face să arăți palidă, iar instinctul tău va fi să te machiezi puternic pentru a compensa. Lumina fluorescentă este cea mai rea, deoarece scoate în evidență toate imperfecțiunile.

Direcția luminii trebuie să fie din fața ta. Nu sta sub bec, deoarece vei avea o mare umbră pe față și vei obține un machiaj exagerat. Există în general trei direcții ale luminii, care să regăsesc într-o baie: din părțile laterale ale oglinzii, de deasupra oglinzii sau de pe tavan. 

Lumina de pe tavan este, așa cum spuneam, cea mai nepotrivită. Datorită umbrelor care se formează pe fața ta vei arăta foarte întunecată și cu aproximativ 10 ani mai în vârstă. Vei încerca să compensezi această senzație cu mult machiaj, iar rezultatul va fi dezastruos pentru tine. 

Lumina de deasupra oglinzii este foarte des întâlnită, mai ales în băile mici. Este un compromis acceptat dacă tavanul este înalt iar iluminarea este largă, astfel încât să cuprindă toată fața. Totuși, lumina pe tavan nu este o variantă ușoară, deoarece vei fi nevoită să înclini capul în sus și departe de oglindă, făcând de grea aplicarea machiajului. 

Lumina laterală, realizată cu becuri situate în ambele părți ale oglinzii, poate fi funcțională dacă ai destul spațiu stanga dreapta. În această situație este o variantă destul de bună, deoarece lumina ajunge la nivelul ochilor și se intersectează, iar umbrele nu își fac apariția. 

Lumina de jur împrejurul oglinzii. Este, din punct de vedere tehnic cea mai bună alegere pentru realizarea unui machiaj. Poți folosi corpuri moderne de iluminat, astfel încât vei obține un efect similar cu cel oferit de lumina inelară oferită de lămpile speciale pentru videoclipuri sau selfies. 

O ultimă recomandare sunt luminile cu LED-uri, deoarece reprezintă cea mai apropiată alternativă la lumina naturală. Au multe variante de temperatura și culoare, reușind să ofere tenului un aspect strălucitor și garantând realizarea unui machiaj perfect. 

Fără o luminozitate adecvată , pielea ta va părea îmbătrânită, iar umbrele întunecate vor supradimensiona cearcănele, pungile de sub ochi sau orice alte imperfecțiuni vor fi exagerate. Rezultatul va fi un machiaj cu mult fond de ten și corector, care nu te va pune în valoare sub nicio formă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.