Carbohidrații pe care îi poți mânca oricând

0

Atunci când ne propunem să slăbim primul lucru la care ne gândim este că trebuie să renunțăm la carbohidrați, nu-i așa?

In realitate nu trebuie să te ferești mereu de carbohidrați. Aceștia nu sunt dușmanii tăi, deși ai putea crede acest lucru având în vedere câte diete îi interzic.

Atunci când vrei să slăbești, trebui să ții cont de anumite lucruri în privința carbohidraților. Există într-adevăr alimente pe care trebuie să le eviți, însă există și carbohidrați care chiar te ajută să scapi de kilogramele în plus, să arzi mai ușor caloriile sau pur și simplu să îți păstrezi silueta.

Cheia este să știi diferențele dintre carbohidrații rafinați și nerafinați. Iar consumul exagerat de carbohidrați rafinați este ceea ce duce la îngrășare și, mai ales, la depozitarea grăsimii în jurul abdomenului. Acest tip de carbohidrați nu mai au nutrienți și practic nu au o cantitate suficientă de fibre, vitamine și minerale, adică sunt alimente „goale”, care nu ajută cu absolut nimic organismul, ci doar se depozitează mult mai ușor. Si cele mai bune exemple de carbohidrați rafinați sunt cartofii prăjiți, pâinea albă, orezul alb, dulciurile.

Dar dacă tu iubești însă carbohidrații, alege-i pe cei nerafinați, care chiar pot ajuta la slăbit, având și o mulțime de nutrienți.

-Orezul alb nu este deloc recomandat, însă cel brun este și mai delicios și mai sănătos. Este un carbohidrat care conține și vitamina B, nu crește nivelul zahărului din sânge și poate fi o garnitură potrivită. Este ușor să înlocuiești astfel orezul alb, deoarece se găsește ușor în magazine și poate fi preparat în o mulțime de moduri, așadar este potrivit pentru orice dietă.

-Bananele sunt fructele potrivite pentru momentele în care îți dorești să mănânci ceva dulce. Au o cantitate ridicată de potasium și, totodată, nutrienți care ajută la reglarea nivelului de zahăr din…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.