Cântărețul Pharrell Williams denunță piesa „Blurred Lines”: „Trăim într-o cultură sexistă”

0

Cântărețul Pharrell Williams a denunțat piesa „Blurred Lines”, pe care a realizat-o, în 2013, în colaborarea cu muzicianul Robin Thicke, susținând că propagă sexismul, anunță Smart Radio, ce păstrează un loc pentru piesele muzicianului american în playlist-ul zilei.

După lansarea piesei, mai multe universități au interzis difuzarea ei în cadrul evenimentelor studențești, din cauza versurilor controversate, precum „Știu că o vrei”.

Williams a declarat pentru revista GQ că, inițial, nu a înțeles motivele pentru care piesa a stârnit controverse, pentru că femeile păreau să o aprecieze: „Când a început să fie o problemă cu ea, mă gândeam: «Despre ce tot vorbiți? Sunt femei cărora chiar le place melodia și se conectează cu energia ce, pur și siplu, te ridică. Femeile fredonează versuri precum acestea mereu»”.

Ulterior, artistul a înțeles că limbajul din melodie este folosit şi de bărbați, atunci „când profită de femei”, potrivit The Guardian.

„Contează cum afectează femeile. Am realizat că trăim într-o cultură șovinistă. Nu mi-am dat sema până acum. Nu am realizat că unele piese pe care le-am realizat pun în circulaţie astfel de idei. Acest lucru m-a scos din minți”, a adăugat Williams.

În anul 2013, Pharrell a respins în mod repetat sugestiile potrivit cărora piesa susține comportamentul coercitiv: „Când te retragi și privești piesa în ansamblu, ideea este că și fetele bune își doresc să facă lucruri. Aceste lucruri sunt exprimate prin dans”.

În pofida controverselor privind versurile, piesa s-a poziționat pe primul loc în topuri muzicale din întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie și în Statele Unite ale Americii.

Piesa i-a adus cântărețului și alte prejudicii. În martie 2015, un tribunalul din Los Angeles a dat dreptate Fundaţiei Marvin Gaye, considerând că anumite fragmente din…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.