București se află sub alertă din cauza meningitei. Zeci de persoane au ajuns la urgențe

0

București este cuprins de panică după ce o tânără de 18 ani a murit în urma unei boli contagioase, meningită. Aproape 100 de oameni au fost vineri la spital pentru a-și face analizele după ce cazul Mădălinei a speriat pe toată lumea. Inițial, medicii au crezut că suferă de enterocolită, însă a început să se stingă în doar câteva ore sub ochii părinților. Autoritățile anunță oamenii că trebuie să se vaccineze, însă, acest vaccin nu are aprobare în România, astfel nu se poate găsi în farmacii.

Înainte cu câteva ore de a fi victima acestei boli, Mădălina a fost la școală ca în oricare altă zi. Era puțin mai obosită, dar a pus totul pe seama tezei pe care trebuia să o susțină.

„N-avea nimic. Copilul avea o problemă pe care nu o ştia că o are. Nu s-a manifestat, deci la şcoală a fost ok. Copilul meu a fost colegă de clasă cu fetiţa asta, a fost prietenă cu ea”, a declarat Ionela Neagoe, director-adjunct Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”:

După ce a terminat orele, fata a început să se simtă cam rău, drept pentru care părinții au sunat la salvare.

La venirea medicilor, la ora 23, tânăra le-a spus că a mâncat un sandviș și a băut un suc. Fata era conștientă, iar diagnosticul pus a fost de enterocolită.

Medicii au plecat, iar părinții s-au decis să o trateze singuri. Doar că adolescenta a început să se simtă din ce în ce mai rău.

La ora 3:40 dimineața, părinții au chemat din nou o ambulanță, după ce a văzut că fetei i-au apărut niște pete pe corp.

Abia la ora 7 dimineața medicii au aflat că are meningită, după ce au transferat-o la Institutul de Boli Infecțioase.

Cu toate acestea, a fost prea târziu, iar doctorii nu au mai putut face nimic. Mădălina a murit pe patul de spital.

Medicii se tem ca această bacterie să nu fi fost transmisă și la alți elevi. Sălile de clasă au fost igienizate, iar elevii au primit antibiotice preventiv.

Pe lângă asta, 100 de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.