Bioclinica, una din cele mai apreciate clinici de analize din Romania
Una din cele mai apreciate clinici de analize din Romania este, cu siguranta, Bioclinica. Acest laborator are sedii in orase mari precum Arad, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Iasi, Oradea, Targu Mures si Timisoara. Clinica ofera un numar de peste 2300 de analize medicale, care acopera domenii variate precum: hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, alergologie, biologie moleculara, toxicologie, anatomie patologica si genetica moleculara. Aparatura performanta, tehnicile de lucru si reactivii folositi corespund celor mai riguroase norme europene de calitate. Asasar, daca doriti rezultate clare, fara erori, puteti apela cu incredere la Bioclinica care are, in prezent, 56 de medici, 35 biologi, 15 chimisti si 5 biochimisti.
Iata cateva maladii pentru care Bioclinica va ofera analize precise:
- Trombofilia este una dintre ele. Trombofilia este o afectiune prin care persoanele care sufera de aceasta au un risc mai mare, decat populatia generala, de a fi afectate de tromboza (coagulare excesiva a sangelui). Cand vorbim despre trombofilie, ne referim in general la o afectiune determinata genetic, prezenta de la nastere si transmisa de unul dintre parinti. Cu toate acestea, exista cazuri de trombofilie care se dezvolta de-a lungul vietii.
Trombofilia se poate datora excesului sau activitatii excesive a unor factori de coagulare. Printre cele mai frecvente forme se numara prezenta factorului V Leiden si mutatia factorului II sau protrombinei 20210. Mult mai putin frecvente sunt deficienta de proteine C si deficitul de antitrombina. Trombofilia provoaca o crestere puternica a riscului de tromboza in timpul terapiei cu estrogen progestogen si, de asemenea, in cazul sarcinii.
Tromboza apare cu simptome diferite daca afecteaza o vena sau o artera. Cele mai frecvente forme de trombofilie provoaca in principal tromboza venoasa si, in special, tromboza venoasa profunda localizata la un picior, care poate aparea cu edem, durere, cresterea temperaturii si roseata piciorului, dar poate, de asemenea, sa nu ofere manifestari clinice.
Cea mai periculoasa complicatie este embolia pulmonara, datorita deplasarii trombului la nivelul plamanilor. In acest caz pot aparea dificultati in respiratie si alte manifestari grave ce pot duce la deces. Prin analizele de sange se poate pune un diagnostic corect. Aceste analize sunt: Profil genetic al riscului de trombofilie, Profil trombofilie I; Profil trombofilie II; Profil trombofilie extins; Profil trombofilie screening.
- O alta analiza, extrem de ceruta de catre cei care vin la aceasta clinica, este cea pentru a depista prezenta infectiei cu helicobacter. Helicobacter pylori este o bacterie gram-negativa, responsabila pentru o infectie cronica a mucoasei intestinale, numita mucoasa gastrica. Exista, nu este surprinzator, o legatura stransa intre prezenta acestei bacterii in stomac si dezvoltarea gastritei, o inflamatie cronica a mucoasei gastrice. Infectia cu Helicobacter pylori este considerata, de asemenea, principalul factor al ulcerelor gastrice si duodenale. In unele cazuri, Helicobacter pylori poate chiar predispune la dezvoltarea unor tumori de stomac. In ceea ce priveste contagiunea, modalitatile prin care se transmite Helicobacter pylori nu sunt inca clare. Probabil, transmiterea are loc de la persoana la persoana, prin contacte directe pe cale orala sau prin laptele matern. Un alt mod posibil de contagiune este ingestia de apa sau alimente contaminate cu materiale fecale sau manipulate cu mainile nespalate.
Apar arsuri la stomac si stomac, reflux gastroesofagian, greata, varsaturi, greutate, digestie lenta si dificila. Cu toate acestea, trebuie mentionat ca, in alte cazuri, infectia ramane complet asimptomatica. La Bioclinica se pot face testul respiratiei, cautarea anticorpilor impotriva Helicobacter pylori in sange si cautarea Helicobacter pylori in probe de scaun.
Accesati acum site-ul Bioclinica pentru mai multe informatii.