Beneficiile masajului suedez pentru corp și minte

0

Ce este masajul suedez?

Masajul suedez este una dintre cele mai utilizate tehnici de masaj din Europa și, după cum sugerează și numele, a fost creată în Suedia în 1830 de Henrik Ling, expert în anatomie și fiziologie, precum și un instructor de gimnastică la Academia de Război Karlberg din Suedia, fiind creatorul celebrei Gimnastici Suedeze.

Ling a învățat tehnicile orientale de masaj pe care apoi le-a combinat cu cunoștințele sale despre anatomie și fiziologie, care au servit la crearea a ceea ce este acum cunoscut sub numele de masaj suedez și este considerat precursorul kinesioterapiei.

Cum funcționează?

Masajul suedez se bazează pe combinația a cinci pași fundamentali care contribuie la eliminarea toxinelor acumulate, prin tensionarea mușchilor, îmbunătățirea circulației sângelui și, prin urmare, oxigenarea țesuturilor. Toate acestea produc eficiență musculară și relaxare, contribuind la bunăstarea psihică și reducerea stresului.

Mișcări principale ale masajului suedez

Există cinci mișcări principale ale masajului suedez:

Frecare: Mișcări de-a lungul corpului într-o direcție ascendentă. Acestea permit relaxarea corpului și pregătirea acestuia pentru masaj.

Frământare: Aceste mișcări ale masajului suedez amintesc de mișcarea de frământare a făinii, iar funcția sa este de a spori circulația și de a diminua tensiunile mai  profunde. De asemenea, sunt foarte relaxante.

Strângere: Constă dintr-o strângere ușoară a pielii urcând, de exemplu, din zona lombară spre umăr. Această mișcare relaxează straturile exterioare ale țesuturilor și le irigă cu sânge.

Mișcare profundă: mișcare circulară care produce o senzație relaxantă și sedativă.

Percuție: se face ușor cu palmele mâinilor adunate. Acestea se lovesc ritmic și ușor pe spate și extremități. Aceasta stimulează sistemul nervos și circulația sângelui, ajutând pacientul să iasă din starea de relaxare a masajului suedez, într-un mod plăcut și eficient.

Beneficiile masajului suedez

  • Masajul suedez are beneficii multiple pentru organism și pentru bunăstarea personală. Acestea sunt unele dintre cele mai importante:
  • Calmează durerile produse de contracturi, tensiune musculară, dislocări, sciatică, rigiditate articulară etc.
  • Stimulează circulația sanguină și limfatică eliminând toxinele și îmbunătățind nutriția și oxigenarea țesuturilor.
  • Accelerează recuperarea leziunilor sportive.
  • Diminuează stresul.
  • Atenuează insomnia.
  • Relaxează, calmează nervii și produce o senzație de bunăstare.

Cum este o sesiune de masaj suedez?

Masajul suedez poate dura între 30 și 90 de minute și se desfășoară pe un pat și în contact direct cu pielea pacientului. Se aplică ulei de masaj astfel încât masajul să aibă loc fără frecare, încălzindu-l înainte în mână, astfel încât contactul să fie plăcut.

Ulterior, pașii menționați mai sus sunt combinați în zonele pe care terapeutul și clientul le consideră adecvate. Senzația în urma masajului suedez ar trebui să fie, în principiu, plăcută, deși la un moment dat poate fi ușor enervantă atunci când se lucrează în zone dureroase. Cu toate acestea, nu trebuie să devină foarte dureroasă.

Și în cele din urmă …

Sesiunea de masaj suedeză se încheie, ieșind din starea de relaxare cu ajutorul pașilor percuției. Pacientul trebuie să se ridice încet de pe pat pentru a nu ameți din cauza schimbărilor bruște ale tensiunii arteriale și de trecerea de la starea de relaxare musculară la cea a activă.

Unde puteți face masaj suedez în București? La Thaico Spa. Terapeuții de la acest centru Spa vă așteaptă să vă treziți la viață sistemul imunitar cu ajutorul unui masaj cu mișcări line și potrivite, cu scopul de a revigora sistemul natural de vindecare al organismului și relaxa în profunzime corpul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.