Beneficiile colorantilor alimentari pentru pregatirea prajiturilor
Asa cum deja ati intuit, atunci cand vorbim despre colorant alimentar ne referim in mod automat la acel efect care adauga in mod artificial culoare alimentelor pentru a le face, in principiu, mai apetisante, mai savuroase si mai atractive vizual. Acesti coloranti alimentari contin, la randul lor, anumite substante care dau acel efect atunci cand pregatim ceva ducel. Prin urmare, este continut in toti colorantii.
Utilizarea colorantilor alimentari este foarte variata, se apeleaza adesea la coloranti naturali, pentru preparea fursecurilor, iaurturi, cofetarie, carne, dar si in produse de lux, precum caviarul si chiar in produsele farmaceutice.
Exista mai multe tipuri de coloranti alimentari autorizati in alimentatie, insa noi vom aminti doar doua dintre acestia, adesea folositi in bucatarie, si anume colorantii naturali si colorantii artificiali.
In plus, acest colorant alimentar profesional de la Anyta Cooking are cateva beneficii, care merita amintite, tocmai pentru a va da seama ca trebuie sa excludeti anumite mituri pe care le-ati tot auzit pe ici, pe colo, printre care faptul ca folosirea unui colorant alimentar rosu, de exemplu, ar putea crese riscul de a dezvolta anumite afectiuni. Gresit! Unele dintre principalele beneficii ale aditivilor alimentari sunt urmatoarele:
Ei bine, un prim avantaj ar fi acela ca acestia extind durata de valabilitate a alimentelor si asigura siguranta acestora. In plus, culorile si aromele imbunatatesc aspectul si savoarea alimentelor la care sunt adaugate, precum prajiturile.
In plus, anumiti aditivi ajuta la mentinerea valorii nutritive a alimentelor. Prin reducerea deteriorarii alimentelor, inseamna ca putem avea acest produs in toate anotimpurile anului, indiferent daca este sau nu sezonul produsului, ci trebuie consultat mereu termenul de valabilitate.
Alege coloranti alimentari de la Anyta Cooking si iti va fi mult mai usor sa pui culoare acolo unde este necesar. Puteti opta pentru colorant alimentar sub forma de pulberi, iar acest tip de colorant alimentar este cele mai utilizat pe scara larga de toate cofetariile, deoarece sunt extrem de pigmentate, iar amestecurile sunt foarte usor de obtinut nuanta dorita.
Sunt perfecte pentru colorarea aluatelor de paine scurta, deoarece culoarea se pastreaza dupa coacere si a aluatului de zahar, deoarece vor avea o culoare intensa pentru a decora toate prajiturile.
Dintre colorantii praf, este de asemenea necesar sa se faca diferenta intre colorantul solubil in apa, care se dizolva in texturi compuse din apa, coloranti solubili in grasimi, care se dizolva in texturi grase. Ciocolata, de exemplu, are neaparat nevoie de colorare liposolubila, altfel culoarea nu se va dilua corespunzator. Colorantii artificiali sunt culori care, chiar daca sunt nuante existente, sunt obtinute in laborator prin sinteza culorii originale.
Acestea sunt inca permise in dieta datorita reglementarilor stricte. Pe de alta parte, daca preferati naturalul, celalalt tip de colorant alimentar este produs datorita ingredientelor provenite din flora. Unele plante si flori au culori tipice pudrate si care va vor colora perfect toate preparatele dulci si sarate. Aceasta origine naturala le face foarte intense si, prin urmare, foarte eficiente la coacere.
Avantajul colorantului alimentar este ca doza de picatura va permite sa colorati mai multe preparate in acelasi timp. De exemplu, atunci cand pregatiti un tort extrem de colorat, puteti sa separati aluatul in mai multe parti egale pentru a le colora fiecare. Prin urmare, cu un colorant lichid, puteti adauga aceleasi doze in fiecare vas de preparare si puteti obtine nuante ale acelorasi nuante simplu si rapid.
Dozarea culorilor alimentare cu o textura lichida se face cu usurinta datorita formatului de picurare. Fiecare picatura trebuie mai intai sa fie complet incorporata in aluatul de tort inainte de a adauga mai multe pentru a obtine culoarea dorita.