Antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a murit la vârsta de 68 de ani

0

Antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a murit astăzi la vârsta de 68 de ani, după ce în ultimii ani de viață s-a luptat cu leucemia acută mieloblastică.

Anunțul a apărut pe pagina de Facebook a revistei Scena9. „După o luptă lungă și epuizantă cu boala (despre care a și scris, cum altfel, o carte), antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a încetat din viață. Este o pierdere uriașă pentru societatea pe care ne-a ajutat de atâte ori s-o cunoaștem și s-o înțelegem mai bine, mai atent, mai nuanțat. Multora dintre noi ne-a fost profesor, iar datorită lui, antropologia a devenit în România ultimelor decenii un teren mult mai viu și o unealtă mult mai întrebuințată. Rămâne, însă, în urmă, o muncă uriașă, pe care ne-a împărtășit-o tuturor cu generozitate, și pentru care îi suntem foarte recunoscători,” a fost mesajul publicat de Scena9.

În septembrie 2018, profesorul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. În vara anului trecut, s-a organizat și un concert caritabil la Ateneul Român cu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.