Alimentatia pentru probleme digestive – News24.ro

0

Problemele digestive sunt foarte multe si sunt extrem de suparatoare. Gastrita este una din aceste probleme. Helicobacter pylori este bacteria responsabila in cea mai mare parte pentru gastrita cronica. Cand gastrita nu este tratata la timp, aceasta poate sa degenereze in ulcere suparatoare si chiar si in cancer gastric. Ce regim alimentar Helicobacter Pylori sa adoptati insa?

Pentru a lupta impotriva gastritei, trebuie sa cunoasteti alimentele bune si alimentele rele, si sa urmati o dieta care sa atenueze simptomele. Trebuie sa va feriti, de exemplu, de alimentele grase, cofeina, alcool, dar trebuie sa va feriti si de stres.

Conform unor statistici recente, milioane de oameni sufera de gastrita si multi sunt purtatori de Helicobacter Pylori, fara sa stie macar acest lucru.

In ultimii ani insa, cercetatorii au putut sa demonstreze ca infectia provocata de Helicobacter Pylori este cauza gastritei si ulcerului in peste 90% din cazuri. Aceasta bacterie determina gastrita de tip B, care se numeste si gastrita cronica.

Helicobacter Pylori, care se gaseste in intreaga lume, este prezent la aproape toti subiectii care sufera de ulceratii, iar la 60% dintre subiectii care sufera de dispepsii si tulburari digestive de diferite tipuri, este transmis prin contact direct. Inainte de a sti ce dieta trebuie sa urmati pentru a imbunatati simptomele gastritei, ce alimente trebuie evitate si ce sunt permise, trebuie sa intelegeti care sunt simptomele gastritei:

Durere in stomac: este continua si raspandita si este atenuata doar prin consum alimentar.
Greata: este foarte frecventa si dureaza uneori toata ziua.
Arsura: durerea in stomac se diminueaza numai prin consumul unui pahar cu apa.
Digestie dificila: senzatia de plenitudine este resimtita dupa o masa copioasa.
Vomitarea: se dezlantuie pe stomacul gol si pe stomacul plin.
Burtica umflata: digestia este dificila si se creeaza prea mult aer in intestin.
Gustul acru in gura: se intampla cu o jumatate de ora sau…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.