9 idei de decorațiuni care-ți vor înfrumuseța instant locuința

0

Există o anume atmosferă într-o cameră frumoasă, ceva care ne face să petrecem cât mai mult timp în acea ambianță. Sunt multe lucruri care compun un cămin atractiv, și există câteva sfaturi și trucuri care te pot ajuta să profiți la maximum de fiecare cameră din casa ta.

Un pic de culoare, puțină textură și un pic de personalitate pot să creeze un univers aparte în casa ta. Iată câteva idei ca să transformi un spațiu, fără prea mult efort:

1. Concentrează-te pe culoare

Chiar dacă ești fan al camerelor neutre și albe, poți să apelezi la o culoare îndrăzneață, care face ca o cameră obișnuită să devină o încăpere ca scoasă din revistă. De la baie la camera de zi, culoarea este un argument vizual pentru fiecare loc din casa ta, împrospătează atmosfera și oferă senzația de noutate. 

2. Folosește oglinzi

Dacă dorești ca locuința ta să pară mai mare, nu este nevoie să apelezi la transformări majore. Decorarea cu oglinzi este o modalitate ușoară, frumoasă de a face orice cameră să pară mai mare, mai spațioasă și mai deschisă. Plasează oglinzi decorative moderne fie pe direcția ferestrei, fie pe diagonală, ca să poată reflecta lumina (atât naturală, cât și artificială, dacă nu ai ferestre) și să creeze senzația de spațiu larg.

 3. Adăugă accesorii în fiecare cameră

Una dintre cele mai simple modalități de a adăuga frumusețe casei tale este să utilizezi accesorii și obiecte de design. Adaugă la o baie simplă un scaun lângă cadă și plante verzi pe chiuvetă și vei vedea imediat diferența, fără a aglomera spațiul.

Atunci când decorezi cu accesorii, ia în considerare umplerea spațiului gol în moduri specifice – alege obiecte care îți plac și care îți aduc bucurie. 

4. Nu uita de plante!

Întreabă orice designer de interior și vei afla că una dintre cele mai simple modalități de a înfrumuseța o cameră este să adaugi verdeață sau flori. Umple colțurile goale din casa ta cu copaci interiori, buchete sezoniere sau plante curgătoare, pentru a oferi fiecărei camere o notă de designer.

5. Folosește lumina naturală

Lumina naturală este de dorit pentru că aduce în fiecare cameră relaxare și confort. Fie că beneficiezi din belșug de lumină naturală, fie că trebuie să lucrezi cu expuneri mai puțin ideale, nu neglija niciodată ferestrele. Găsirea perdelelor sau nuanțelor potrivite pentru casa ta poate transforma instantaneu aspectul acesteia.

6. Să nu-ți fie frică să experimentezi

Toate casele frumoase au un lucru în comun: creativitatea. Oricine poate umple o casă cu mobilier de showroom, dar pentru un spațiu cu adevărat superb, este important să-ți folosești imaginația. 

7. Actualizează faianța

În baie sau bucătărie, faianța este unul dintre cele mai importante elemente ale unui design. Dacă dorești să adaugi frumusețe bucătăriei tale, schimbă faianța. Concentrează-te pe elementele de bază ale unei camere, cum ar fi pardoseala, faianța sau culoarea vopselei și astfel vei transforma ambianța în una strălucitoare. 

8. Adăugă textură

De la covoare de zonă până la perne și pături confortabile, textilele ajută la înfrumusețarea unei camere și sporesc interesul vizual (în plus, cine nu iubește senzația unui covor super moale sub picioare?). O cameră de zi frumoasă va avea verdeață, iluminare variată, mobilier perfect curățat, plus un covor moale și spectaculos. 

9. Elimină dezordinea

Blaturile bucătăriei tale nu trebuie să conțină aglomerații inutile, pentru ca să arate într-adevăr mai spațioasă și mai primitoare. 

În fiecare cameră din casa ta, găsirea unor modalități să maschezi sau să elimini lucrurile inutile este unul dintre cele mai bune moduri de a crea un ambient frumos, relaxant, care să te reprezinte. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.