8 martie: Istorie, sfaturi si idei de cadouri

0

La începuturile sale, Ziua Femeii era nimic mai mult decât un eveniment politic, dar odata cu trecerea timpului și-a pierdut semnificația reală și a devenit o ocazie pentru bărbați de a-și exprima iubirea față de femeile din viața lor. În tradiția românească ziua de 8 martie se împletește frumos cu tradiția mărțișorului și este considerată de mult timp și Ziua Mamei, o reminiscență din perioada comunistă.

8 martie este o celebrare a realizărilor femeilor, dar și o reafirmare a dorinței de luptă pentru drepturi și egalitate. În 1857 la New York, muncitoarele de la fabricile de textile au ieșit în stradă pentru a protesta datorită nemulțumirii pentru condițiile inumare de muncă și a salariilor foarte mici. Atunci femeile au fost disperate cu brutalitate de către polițiști.

După 50 ani, la 1908 15 000 de femei au mărșăluit în același oraș pentru a le fi micșorată ziua de muncă, a le fi oferite salarii mai bune, dreptul la vot și să se oprească exploatarea copiilor la muncă. Sloganul acestora a fost „Pâine și trandafiri”, simboluri pentru securitate economică și îmbunătățirea calității vieții lor.

În timp, actele femeilor le-au adus o Zi Națională a Femeii în data de 28 februarie pe continentul american. Abia în 1977 Ziua Femeii a devenit realitate, iar majoritatea țărilor au ales data de 8 martie.

Dacă te întrebi ce cadouri să faci femeii din viața ta, te ajutăm cu câteva sfaturi utile pentru a găsi cadoul ideal.

Alege un obiect personalizat

Niciodată nu vei da greș cu un obiect personalizat. Fie că vorbim de o ramă foto cu mai multe poze, o cană deosebită sau produse de îngrijire cu parfumul preferat, obiectele personalizate denotă grijă și atenție la detalii.

Alege haine comode

Dacă persoana iubită stă acasă din diverse motive, lucrează de acasă sau este casnică, are nevoie de haine în care să se simtă bine. Poți să îi cumperi o pereche de pijamale dama online de pe maroko.ro pentru ca zilele să îi treacă mai ușor. Știm cu toții cât de bine este să ai haine în care să te simți comod, să fie lejere și delicate cu pielea ta.

Alege accesoriile preferate

Dacă iubita sau soția ta poartă în general ceasuri de damă, alege-i un ceas de damă care crezi că i s-ar potrivi. Dacă vrei să îi faci o surpriză și mai mare, alege un ceas pentru ea și unul pentru tine cu același model sau în același stil. Ai la dispoziție o mulțime de ceasuri barbatesti ieftine din care să alegi.

Orice ai alege, alege cu sufletul, nu neapărat cu mintea. Femeile sunt ființe emoționale și apreciază obiectele care le stârnesc emoții deosebite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.