7 aspectele de luat în considerare înainte de a instala o piscină la domiciliu

0

Instalarea unei piscine la domiciliu este o decizie importantă şi, de aceea, necesită o planificare atentă. Înainte de a te angaja într-un astfel de proiect, este crucial să iei în considerare o serie de aspecte pentru a te asigura că investiția pe care o vei face va răspunde nevoilor și așteptărilor tale şi ale familiei. Iată, în detaliu, cele şapte aspecte de  care ar trebui să ţii seama înainte să începi proiectul.

1. Stabilirea unui buget realist

Unul dintre primii pași pentru un proiect de succes este stabilirea unui buget total pentru instalarea piscinei. Pe lângă prețul inițial al construcției, este important să iei în considerare costurile de întreținere, de exemplu, instalarea unui skimmer de piscina Aquamar.

Pe de altă parte, trebuie luate în seamă şi  taxele, permisele și alte cheltuieli asociate, care pot fi semnificative. Aşadar, informează-te cu atenţie şi fă un buget realist, având în vedere toți acești factori, pentru a evita depășirile financiare neplăcute.

2. Alegerea dimensiunii și formei

Dimensiunea și forma piscinei sunt aspecte esențiale, care trebuie luate în considerare cu multă atenţie. Analizează, în primul rând, spațiul pe care îl ai la dispoziţie în curtea ta și evaluează dimensiunea optimă a piscinei, în funcție de necesitățile și utilizările prevăzute. În ceea ce privește forma, poţi opta pentru o piscină rectangulară clasică, una ovală sau chiar una de formă liberă, în funcție de preferințele estetice şi, evident, de spaţiul disponibil.

3. Selectarea materialelor și designul

Alegerea materialelor de construcție pentru piscină este crucială pentru asigurarea durabilității și esteticii acesteia, de aceea este recomandat să lucrezi cu o echipă de profesionişti care te pot ajuta să iei cele mai bune decizii.

Opțiunile comune includ betonul, fibra de sticlă, vinilul și oțelul. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale în ceea ce privește durabilitatea, costul și aspectul. Alege împreună cu echipa care se va ocupa de proiect materialul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și care se încadrează în stilul estetic al casei tale.

4. Tipul de piscină

Există mai multe tipuri de piscine: cele îngropate, semiîngropate și cele de suprafață. Fiecare tip vine la pachet cu o serie de avantaje și de dezavantaje unice, mai ales în ceea ce privește costul, durabilitatea și aspectul. Din nou, este o decizie care trebuie luată cu atenţie, ținând cont de tipul de piscină care se potrivește cel mai bine preferințelor tale şi ale familiei și de configurarea curții.

5. Obținerea permiselor și respectarea reglementărilor

Înainte de a începe lucrările, informează-te bine cu privire la reglementările locale în materie de construcție a piscinelor și asigură-te, înainte de a începe lucrările, că ai obţinut toate permisele şi aprobările necesare. Este important să respecţi normele de siguranță și reglementările locale, pentru a evita problemele legale și financiare ulterioare.

6. Planificarea întreținerii și a securității

Întreținerea regulată a piscinei este esențială pentru a asigura curățenia și siguranța acesteia. Planifică un buget special pentru achiziționarea produselor de întreținere, cum ar fi roboti piscina sau substanțe chimice pentru tratarea apei  și accesorii de siguranță.

 7. Integrarea peisagistică și amenajarea estetică

La fel de important ca şi aspectele enunţate mai sus este şi cel estetic. Asigură-te că ai în vedere integrarea peisagistică a piscinei în curtea ta. Asta înseamnă că împrejurimile sale, inclusiv terasa, plantele și iluminatul, trebuie să se armonizeze pentru a crea un spațiu exterior plăcut și funcțional.

În concluzie, instalarea unei piscine la domiciliu este un proiect incitant, dar care necesită o planificare atentă. Prin acordarea unei atenţii speciale acestor şapte aspecte esențiale, vei fi mai bine pregătit să faci alegerile potrivite pentru a crea un spaţiu minunat de relaxare şi amuzament pentru întreaga ta familie chiar la tine acasă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.