5 metode să previi monturile degetelor

0

De-a lungul vieții, există numeroase femei care se confruntă cu problema monturilor, umflături inestetice la nivelul ambelor picioare, care cauzează dureri dacă nu sunt tratate corespunzător. Una dintre cauzele apariției monturilor este reprezentată de distribuirea inegală a greutății pe picioare, fapt care duce la inflamarea degetelor și la deformarea articulațiilor.

 

Specialiștii sunt de părere că pantofii cu toc și încălțămintea strâmtă sunt cele care contribuie la apariția monturilor, a bătăturilor și a pielii iritate. În ceea ce privește încălțămintea potrivită, poți alege ghete pentru dame comode și confortabile, ideale atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald, astfel încât să eviți apariția monturilor și a intervenției chirurgicale. Pentru a evita apariția monturilor, ține cont de sfaturile prezentate mai jos.

Poartă încălțăminte comodă

Pentru a te bucura de picioare frumoase și de o piele fină, fără bături, tocurile înalte ar trebui să fie evitate, deoarece presiunea produsă de tocuri pune o greutate asupra degetelor, determinând apariția monturilor. Poți purta tocuri de 2-3 cm la job sau la ieșirile în oraș, în timp ce pantofii cu toc înalt pot fi păstrați pentru ocazii speciale. Specialiștii sunt de părere că apariția monturilor se datorează mai multor factori, începând cu moștenirea genetică, în cazul căreia deformarea degetelor mari de picioare se transmite de la o generație la alta. În plus, apariția monturilor se datorează unor factori dobândiți, ținând cont de persoanele care poartă încălțăminte strânsă pe picior sau cu un număr mai mic. În acest sens, se recomandă să porți încălțăminte comodă, indiferent de ocazie, care să nu-ți țină degetele strânse. Alege ghete, bocanci, adidași sau pantofi confortabili, care să corespundă mărimii tale, cu o talpă flexibilă.

Acordă atenție vârfului încălțămintei

La fel de importante în alegerea pantofilor potriviți sunt și vârfurile ascuțite, ale căror efecte sunt deseori ignorate. Astfel, pentru a evita apariția monturilor la baza degetelor, renunță la modelele de pantofi care îți țin degetele strânse împreună. Chiar dacă nu vei simți disconfort încă din primele clipe de purtare, ar trebui să cumperi încălțăminte care să aibă destul spațiu pentru degete, creați din materiale lejere, care să nu te incomodeze.

Alege un tratament ortopedic

Dacă îți dorești să previi apariția monturilor sau te confrunți deja cu ele și îți dorești să ameliorezi durerile, este recomandat să încerci purtarea unor proteze în timpul nopții, care se aplică între degete. Acțiunea acestora va fi susținută de tratamente antiinflamatoare locale, care ajută la reducerea senzației de durere și a inflamației monturilor.

Nu uita de terapia cu gheață

De fiecare dată când stai mult pe tocuri sau mergi pe jos, monturile se pot inflama și cauza dureri intense. Astfel, poți să apelezi la o ședință de terapie cu gheață, extrem de utilă în astfel de situații. Datorită temperaturii scăzute, gheața reușește să amorțească terminațiile nervoase și să amelioreze disconfortul cauzat de durere. Nu vei avea nevoie decât de o jumătate de cană de gheață zdrobită și de un prosop subțire – gheața zdrobită va fi pusă în prosop și ținută pe mont timp de câteva minute. Poți repeta procedura încă de 2-3 ori, de fiecare dată când simți presiune sau durere.

Optează pentru masaje cu uleiuri esențiale

O altă metodă utilă de a stimula circulația sanguină în regiunea afectată implică folosirea masajelor cu uleiuri esențiale, cu rol de relaxare. Acestea pot să amelioreze durerea și inflamațiile cauzate de monturi și aplicate în mod regulat, monturile se micșorează, iar bătăturile și pielea întărită se vor micșora. Ai nevoie de 2 linguri de ulei de cocos, de măsline sau de ricin, pe care să le încălzești în palme și să le aplici pe regiunea afectată de monturi. Aplică acest tratament în fiecare seară, timp de cel puțin 10 minute pe zi, până când durerea dispare.

Monturile reprezintă un adevărat coșmar pentru toți cei care se confruntă cu ele, deoarece aduc cu sine deformări ale piciorului, însoțite de dureri și poziție nefirească. Ca să poți reduce disconfortul creat, renunță la purtarea pantofilor incomozi și alege perechi care să nu-ți jeneze picioarele, indiferent de timpul pe care îl petreci în oraș sau la birou.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.